2022 október 3 hétfő
KezdőlapEgészség"A testtömegem több mint felét leadtam, felismerhetetlen vagyok." Sosem találnád ki,...

“A testtömegem több mint felét leadtam, felismerhetetlen vagyok.” Sosem találnád ki, hogy ez a testépítő anyuka hogyan nézett ki korábban.

-

Ezeket a fotókat elnézve, hihetetlen, hogy ez az anyuka valaha túlsúlyos volt. Már olyannyira magabiztos, hogy egy testépítő versenyen is elindult és bikiniben mutatja meg gyönyörű, szikár izomzatát. Több év kemény munkának köszönheti az elért eredményt, testsúlyának több mint felét sikerült leadnia.

Jodie Marquardt egy 46 éves ausztrál anyuka, aki pénzügyi tanácsadóként dolgozik. Szörnyen rendszertelen életmódja miatt, már közel állt a kettes típusú cukorbetegséghez. Bőven 100 kg felett volt a testsúlya, ekkor már érezte, hogy nagyon megkeseríti az életét ez az állapot. Eljött a pillanat, hogy változtasson.

Úgy gondolja, a mértékletesség a legfontosabb. Fokozatosan átalakította az étkezési szokásait és elkezdett mozogni, sportolni. Minden nap tett valamit magáért, ami a testének és a lelkének is felüdülés volt. Elkezdett rendszeresen sétálni, az elején még csak 1-1,5 km-t tudott megtenni, de ez a szám egyre csak nőtt a hetekkel, hónapokkal. Gyakran ment edzőterembe és igyekezett tisztán étkezni. 9 hónap elteltével nagyon szép változást tudott elérni, a kitűzött célt megvalósította. Ekkor már közelített a 70 kg-os testsúly fele.

“Miután elértem a célsúlyomat, úgy éreztem nem szabad abbahagynom. Nagyon motiváló volt az emberek reakciója, korábban szinte sosem kaptam ilyen pozitív megjegyzéseket a külsőmre. Sokkal több energiám volt, ki akartam lépni a komfortzónámból!”

Mielőtt elkezdte a diétát, néha arra eszmélt fel, hogy családi kiszerelésű chipseket és csokikat majszolt, illetve egy ültő helyében bevágott egy óriás pepperonis pizzát. Gyakran esett abba a hibába, hogy az embereknek kifelére mást mutatott mint a valóság. Nyilvános helyeken evett egy salátát és amint egyedül maradt, teletömte magát minden féle szemét étellel.

“Az emberek azt mondják, hogy 10 évvel fiatalabbnak nézek így ki. Ami a legjobb, hogy úgy is érzem magam. Korábban nekem sem váltak be ezek a divat diéták, de most nagyon komolyan vettem, hiszen az egészségem forgott kockán.”

Annak érdekében, hogy ne legyen hirtelen olyan nehéz, fokozatosan alakította át a szokásait.

Korábban napi szinten gyorséttermekben étkezett, először heti 2-3 alkalomra csökkentette, végül teljesen elhagyta. A séta távokat folyamatosan növelte. Az edzőtermekben megismerkedett a testépítés világával, úgy érezte egy ilyen jellegű cél kitűzésével kitörhet a megszokott kis életéből.

2019. novemberében megműttette magát, mellkisebbítést és mellemelést végeztek rajta, illetve a hasáról eltávolították a felesleges bőrt.

“Óriási öröm, hogy ilyen szabadon mozoghatok. Elképesztő, mennyivel egyszerűbb az élet nagy mell és has nélkül. Talán te észre sem veszed, de én még a cipőfűzőmet is nehezen kötöttem be!”

Meghozta a döntést, hogy jelentkezik egy testépítő versenyre. A felkészülés során még elszántabbá vált, és már 50-60 kg között mozgott a testsúlya. Minden reggelét kardióval indította és heti ötször munka után súlyzós edzést végzett. A rossz minőségű ételeket teljesen elhagyta, ezeket felváltották az egészséges változatok. Gyakran fogyasztott csirkesalátát, zöldségeket, gyümölcsöket és halakat.

“Még a csaló napokon is megpróbálok valami egészségesebbet választani, mondjuk steaket, de nem a KFC-be vezet az első utam, az biztos.”

A versenyen szépen szerepelt, de nem sikerült eredményt elérnie. Egyáltalán nem csalódott, tisztában van vele, hogy még rengeteget kell fejlődnie. Alig várja a következő megmérettetést.

“Most igazán jól érzem magam a bőrömben és semmiképpen sem szeretnék visszaesni. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértem, az egész gondolkodásmódom megváltozott. A negyvenes éveimben járok, gyerekeim és munkám van. Üzenem mindenkinek, aki hasonló cipőben jár, hogy meg lehet csinálni.”

Ezek is érdekelhetnek