2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapÉrdekességekA Titanic egyik túlélője szerint nem jéghegy pusztította el a hajót

A Titanic egyik túlélője szerint nem jéghegy pusztította el a hajót

-

A történelmi könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jégheggyel való ütközés következtében süllyedt el. Azóta viszont felszínre kerültek olyan információk, miszerint robbanások történtek az óceánjárón, amiknek következtében komoly tüzek keletkeztek, ezek okozták a hajó vesztét.

A bizonyítékokat megvizsgálva megmutatjuk, mi történhetett valójában a Titanic-kal.

Vaghinak Byurat, túlélő soha nem tett említést jéghegyről.

Vaghinak Byurat abban az időben Konstantinápoly képzett népének egyik legfőbb képviselője volt, aki üzleti utazást tervezett Amerikába, ahol nagy köteg könyvet kellett volna megvásárolnia, ezért váltott jegyet a Titanicra.

Túlélte a katasztrófát és saját szemével látta elsüllyedni a hajót. A férfi hosszú életet élt, amelynek során gyakran beszélt a tragédiáról. Történetében azonban sohasem lehetett hallani jéghegyről, amelynek a Titanic neki ütközött volna. Ehelyett mindig egy robbanásról beszélt, amelynek következtében az óceánjáró elsüllyedt.

Elmondása szerint a következőt lehetett látni a hajó elsüllyedésének pillanatában:

A túlélők 2-4 darab robbanásról beszéltek, ez lehet a legfőbb indok, amely meggyőzhet minket arról, hogy jéghegynek semmi köze nem volt a balesethez.

Arthur G. Peuchen, őrnagy első osztályon utazott a Titanicon. Elmondása szerint határozottan hallotta a robbanást, amely után nem sokkal a hajó süllyedni kezdett. George Frederick Crowe, gazda azt mondta, hogy robbanás történt a hajón, majd a hátsó rész eltört és a hajó elsüllyedt.

A kutatók szerint az utasok túlélhették volna a balesetet, de a Titanic nem jéghegy, hanem tűz miatt süllyedt el.

Abban az időben a Titanic mérnökei nem értették az elektrolízis veszélyeit, amelyek a tengervizet robbanásveszélyes hidrogénné alakíthatják át. John Wickman a Titanic, rejtett bizonyítékok című könyvében arra a következtetésre jutott, hogy nagy hibát követtek el a hajó fedélzetén. A lámpákat folyamatosan égve tartották, amit nem lett volna szabad, mivel ez okozta a robbanást. Ha nem így tettek volna, akkor a hajó az óceán felszínén maradhatott volna, így az utasok túlélhették volna a katasztrófát.

Wickman úgy véli, hogy az első robbanás 1:10 és 1:20 között történt. De azt mondta, hogy volt egy másik robbanás is, amely ketté szelte a hajót és ez volt a katasztrófa oka.

Senan Molony, újságíró harminc évet töltött kutatással, hogy kiderítse, miért süllyedt el a Titanic. Megállapította, hogy a katasztrófa oka a “tűz, jég és bűntudatlanság”.

A szakértők megerősítik, hogy az óceánjáró hajón tűz ütött ki, amely a három emelet magas üzemanyag-raktárból indult a hajó egyik kazánházának háta mögül. Sok utas robbanásra hasonlító hangot hallott, ami után a hajó rövid időn belül el is süllyedt.

Te mit gondolsz minderről?

Ezek is érdekelhetnek