2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapÉrdekességekA turisták guruló szállodaként emlegetik a japán vonatokat - Mutatjuk az okát

A turisták guruló szállodaként emlegetik a japán vonatokat – Mutatjuk az okát

-

A felkelő nap országa, Japán rendkívül híres a precíz és óramű pontosságú vasúthálózatáról, amely a lakosság fő szállítóeszköze is. Az emberek imádják ezt a fajta közlekedést, a japán vonatok ugyanis minden tekintetben egyesítik a kényelmet és a modern technikát. A világ 51 legforgalmasabb vasútállomásaiból 45 az országban található.

Sunrise Express

Ez a vonat az ország éjjel-nappal közlekedő, kerekeken guruló szállodája, amely két különböző szerelvényt is magába foglal: a Sunrise Izumo-t (12 órás út – 953.6 km) és a Sunrise Seto-t (9,5 órás út – 804.7 km). Ez a két vonat Tokió és Okajama között közlekedik, méghozzá két különböző útvonalon. A Sunrise Izumo, Izumó felé, míg a Sunrise Seto, Takamacu felé szállítja az utasokat. Az utazás valódi kulturális élménnyel párosul, mely során megismerhetjük a gyönyörű japán tájakat is.

Az első osztály

Ezekre a vonatokra hat különböző jegytípust kínálnak. Az egyszemélyes Deluxe, vagyis az első osztály egy hangulatos kis kabinból áll, ahol egy személy kényelmesen és egyedül utazhat. A kabinban van asztal, szék és egy mosdó is az ágy mellett. Az utasokat pedig papuccsal, fürdőköpennyel és piperecikkekkel várják, valamint minden kabin világítása külön-külön kapcsolható. Az utasok ingyenesen használhatják a vonaton található zuhanyzókat.

Pontosan olyan, mintha egy mozgó szállodai szobában találnánk magunkat, ahol a panorámás kilátás garantált. Az ajtók zárhatók, így az utasok másoktól elzárva utazhatnak.

A másodosztály

A másodosztályú jegyeken belül már többféle jegy közül lehet válogatni, méghozzá attól függően, hogy hányan szeretnénk osztozni a kabinokon. Ezek a kabinok korántsem rosszabbak, mint azok, amikkel az első osztályon találkozhatunk. Az ajtók itt is zárhatók, amik biztosítják az elszigeteltséget és a kényelmet, hatalmas előnye pedig, hogy itt akár többen is megszállhatunk egy kabinban.

Nobinobi

Az utolsó jegytípus pedig a Nabinobi. Az utasokat itt kétszintes emeletes ágyak várják, azonban hátránya az, hogy egybe nyílik a többi ággyal, így nincs meg az elszigeteltség érzése, mint a többi kabin esetében. Minden dupla ágyhoz egy-egy nagy ablak tartozik, amelyeken keresztül az utasoknak csodálatos látnivalóban van része. Ez a jegytípus lényegesen olcsóbb, mint a többi. A cipőt azonban minden esetben le kell venni még azelőtt, hogy belépnénk egy ilyen Nabinobi kabinba.

Zuhanyzásonként hat perc

A kabinokon kívül ezeken a vonatokon minden igényt kielégítő WC-k, dohányzókabinok, italautomaták és társalgók is várják az utasokat. Emellett pedig a kerekesszékkel érkező utasok számára is biztosított a kényelmes utazás.

A zuhanyzás egy speciális kártya segítségével történik, vagy ingyenesen vagy pedig díj ellenében, a jegyvásárlástól függően. A zuhanyzásra mindössze hat perc áll rendelkezésre, melyet egy kis visszaszámláló kijelzőn keresztül lehet nyomon követni.

Zuhanyozás után meg kell nyomni az automatikus tisztítás gombot és a modern technika elvégzi az utasok helyett a piszkos munkát, valamint máris készen áll a következő zuhanyozni kívánó utas fogadására.

Egy ilyen vonaton való utazás valóságos élmény az utasok számára, hisz valójában egy guruló szállodában érezhetik magukat.

Ezek is érdekelhetnek