2022 május 25 szerda
KezdőlapEmberekA világ 10 legszerencsétlenebb embere

A világ 10 legszerencsétlenebb embere

-

Voltál már rossz helyen rossz időben? Amikor úgy történik valami rossz, hogy semmi közöd hozzá. Egyszerűen csak belecsöppensz a közepébe. Mindenkinek lehet rossz napja. Mivel érdemeljük ki? Átfutott előttünk egy fekete macska? Észrevétlenül átsétáltunk egy létra alatt? Bizonyos dolgok tőlünk teljesen függetlenek. Nem érdemeltük ki és mégis kapunk egy tál fekete levest. Ez a hétköznapi élet része. Nem tudunk mit csinálni, legfeljebb beletörődni. Gondoljunk arra, hogy “nem eshet mindig”.

Ha rossz kedvünk van, akkor gondoljunk ezekre az emberekre, akiket most bemutatunk nektek. Ők a világ legpechesebb emberei.

Ronald Wayne

Steve Jobs, Steve Wozniak és Ron Wayne. Ők voltak az Apple Computers alapítói. 1976-ban Jobs és Wozniak két fiatal srác volt üzleti tapasztalatok nélkül ezért megkérték a negyvenes éveiben járó Wayne-t, hogy segítsen nekik az üzleti életben. Wayne volt az, aki megírta az első Apple-szerződést, meghatározva ezzel minden ember szerepét és részesedését a cégben. Jobs és Wozniak 45%-ot birtokolt, míg ő csak 10%-ot. Még az Apple alma logója is neki volt köszönhető.

12 nappal később azonban felmondott. Úgy érezte, hogy nem találja a helyét a fiatal zsenik között. Aggódott, hogy a személyes vagyona is veszélybe kerül, ugyanis az Apple helyzete akkoriban eléggé kilátástalan volt. Úgy döntött, hogy eladja a részvényeit pár ezer dollárért. Egymillió forintot keresett rajta, mai árfolyamon számolva. Azóta eltelt több, mint 40 év és az általa eladott részvények értéke jócskán megnőtt. Körülbelül 100 milliárd dollárt érnek, ami magyar forintban alig kifejezhető összeg.

Wayne állítólag nem bánja a dolgot. Előbb vagy utóbb úgyis kiszállt volna a cégtől, csak egy picit még várhatott volna. Érdekesség, hogy a szerződést, mely a részvényei eladásáról szól, egy poros irattárban tartott. 1990 környékén 500 dollárért eladta egy gyűjtőnek. Ugyanez a szerződés 2011-ben elkelt egy aukción több, mint másfél millió dollárért.

Tsutomu Yamaguchi

A történelmet mindenki ismeri. Hirosima és Nagasaki városokra 1945 augusztusában atombombákat dobtak. Egy gigantikus pusztító fegyver, ami nem kímél senkit és semmit. Ez a férfi azonban túlélte, ráadásul mindkettőt. Nehéz meghatározni, hogy ez most egy elképesztő pech, vagy inkább hatalmas szerencse. Maradjunk annál, hogy pech, ugyanis senki sem szeretne egy atomtámadás célpontja lenni.

1945-ben a 29 éves Yamaguchi mérnökként dolgozott a Mitsubishi cégnél. Augusztus 6-án épp Hirosimába ment üzleti útra. Ahogy lelépett a vonatról egy hatalmas fehér fény vakította el. Ez volt a “Little Boy”, mely az első atomfegyver volt, amit háborúban használtak. A férfitől csupán pár kilóméterre robbant. Beszakadtak a dobhártyái és súlyos égési sérüléseket szenvedett. 80.000 áldozata volt a robbanásnak.

Visszatért Nagasakiba és augusztus 9-én épp a főnökének mesélt a borzalmakról, amiket átélt. Eközben egy újabb fehér fény vakította el őket. Ez volt a “Fat Man”, a második atomfegyver. Először azt hitte, hogy a gombafelhő követte őt Hirosimából. Yamaguchi egészen a 80-as évekig nem beszélt az esetről, majd később írt egy emlékiratot “Kétszer bombáztak, kétszer túléltem” címmel. 93 éves korában hunyt el rákban. Szép kort élt meg, az biztos.

Ann Hodges

1945. november 30-án egy alabamai lakos, Ann Hodges lett az első – és vélhetőleg az egyetlen- ember, akit valaha eltalált egy meteorit. A 4 kilós űr-kő a tiszta égből zuhant alá, átszakította a ház tetejét és a csípőjénél eltalálta a nőt, miközben a kanapén ücsörgött

Tudósok szerint, annak az esélye, hogy egy embert eltaláljon egy meteorit kisebb az esélye, mint annak, hogy egyszerre egy tornádó, hurrikán és villám csapjon belé.

Az eset után csúnya bírósági csata következett. A nő szerette volna megtartani a kődarabot. Úgy gondolta, hogy sokat fog érni. Végül megnyerték a pert, de nem találtak vevőt a meteoritre. Ehelyett idegösszeomlást kapott, elvált a férjétől és 52 éves korában meghalt egy idősek otthonában.

Pete Best

Őt tartják a zeneipar legszerencsétlenebb emberének. Ő volt a Beatles dobosa még Ringo Starr előtt. 1962-ben pár héttel azelőtt, hogy a “Love Me Do” című szám világsiker lett volna, kidobták a zenekarból. A “szakítás” oka vélhetőleg az volt, hogy a banda többi tagja egyszerűen jobban kedvelte Ringo Starr-t.

Best nagyon nehezen dolgozta fel az esetet. Egy kenyérgyárban dolgozott, hogy eltarthassa a családját. Eközben a Beatles már világhírű volt.

Melanie Martinez

Ez a nő egyszerűen nem ért a szép szóból. Legalábbis ez lenne az első gondolatunk. New Orleans-tól délre él az ötödik házában. Ugyanabban a házban, csak már ötödjére építi újra, ugyanis mindegyiket elvitte a hurrikán. Betsy (1965), Juan (1985), George (1998), Katrina (2005) és Isaac (2012). Mind az öt tönkretette a házát. Ő mégis újraépítteti. Kérdezték tőle, hogy miért nem költözik el, amire azt felelte, hogy “Itt születtem. Ez az otthonom.”

Jason Cairn-Lawrence és párja Jenny

A szerencsétlen brit házaspár összegyűjtötte a pénzét és gondolták világot látnak kicsit. Elsőre egy városnézést terveztek New Yorkban. Pechükre pont 2001. szeptember 11-én, amikor a szörnyű támadás érte a Világkereskedelmi Központ tornyait. Néhány évvel később gondolták jó lesz nekik Londonban is. 2005-ben pont a fővárosban tartózkodtak, amikor a metró elleni merénylet történt. Ezek után 2008-ban Mumbai-ba utaztak, ahol a terroristák ismét lecsaptak és tüzet nyitottak egy luxushotelnél és egy vasútállomáson. Három vakáció, három szörnyű történet. Az biztos, hogy a CIA figyelőlistáján lesznek míg élnek.

Antonio Meucci

A telefon jogos feltalálója. 1860-ban már bemutatta a távbeszélő készüléket, azonban nem tudta mindezt anyagilag finanszírozni. Ráadásul 1866-ban egy gőzkazán felrobbanásakor olyan súlyosan megégett, hogy hónapokig nem tudott dolgozni. 1871-ben próbálta szabadalmaztatni a készüléket, de nem volt elég pénze hozzá és az ideiglenes szabadalom 1873-ban lejárt. 1876-ban Alexander Graham Bell szabadalmaztatta a telefonját. Meucci évtizedekig pereskedett vele, de nem sikerült visszaszerezni a jogokat és anyagi kártérítést sem kapott. Elszegényedve hunyt el.

Robert Todd Lincoln

Ő volt Abraham Lincoln fia. Akárhány elnököt ismert, az biztos, hogy merénylés áldoazata lett. 21 éves volt, amikor édesapját Abraham Lincolnt lelőtték. Később politikai pályára léépett és 1881-ben hadügyminiszter lett James Garfield mellett. Négy hónappal később Garfield is merénylet áldozatává vált. Húsz évvel később William McKinley volt az elnök és meghívta Robert-et Buffalo-ba. William-nek sem hozott szerencsét. Őt is megtalálták a merénylők. Robert ezután elutasított minden meghívást, amit egy elnök küldött neki.

Roy Sullivan

Emberekbe nem szokott belecsapni a villám. Legalábbis borzasztóan ritka. Egy a huszonnyolcezerhez az esélye. Annak az esélye, hogy ez valakivel hétszer megtörténjen, szinte lehetetlen. Számokban kifejezve valahogy így néz ki: 22.000.000.000.000.000.000.000.000:1

Először 1942-ben érte egy villámcsapás. Majdnem belehalt. Későbbiekben egy őrtoronyban, horgászás közben, autókázás közben sőt az őrház belsejében is. Egy alkalommal egyszerre csapott belé és a feleségébe is, miközben ruhákat teregettek. Ennek ellenére szerelmi bánatában önmaga vetett véget életének.

Frano Selak

Megint az a kérdés, hogy ő most peches vagy szerencsés?! Lássuk csak mik történtek vele.

1962-ben kisiklott a vonat, amin utazott és a jeges folyóba csúszott. Selak túlélte egy kéztöréssel.
1963-ban repülővel utazott, ami lezuhant, de még a becsapódás előtt a légnyomás kiszippantotta a férfit, aki sértetlenül huppant egy szénabálára.
Busszal utazott, ami belecsúszott egy jeges folyóba.
Két autója kigyulladt utazás közben. Egyik alkalommal a haja teljesen leégett.
1996-ban, hogy elkerüljön egy ütközést elrántotta a kormányt és egy 90 méter mély szakadékba zuhant a kocsijával.

Az élet kárpótolta a megpróbáltatásait, ugyanis 2005-ben vett egy lottószelvényt (az elsőt egész életében) és nyert vele 1 millió dollárt.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezek is érdekelhetnek