2022 november 27 vasárnap
KezdőlapNagyvilágA világ legbiztonságosabb otthonai, ahova soha nem juthatsz be

A világ legbiztonságosabb otthonai, ahova soha nem juthatsz be

-

Nagyon is igaz a mondás, miszerint a hírnévnek ára van. A hírességeknek nemcsak a paparazzik hadával kell nap, mint nap megküzdeniük, de akár az életük is veszélybe kerülhet. Így mindent meg is tesznek biztonságuk érdekében, és azért, hogy otthonukba csak azok mehessenek be, akiket bizony szívesen is látnának. Biztonsági intézkedések és eszközök sokaságát vetik be, hogy teljes biztonságban érezhessék magukat.

Fairfield Birtok

A New Yorkban található 200 millió dolláros ingatlan az egyik legdrágább az Egyesült Államokban. 29 hálószoba, 39 fürdőszoba, 164 férőhelyes színház és az étterem méretű konyha mellett a legelőkelőbb festmények találhatók az épületben. A felsoroltak összértéke meghaladja az 500 millió dollárt.

A biztonsági felszerelések tárháza a hightech biztonsági kapuval kezdődik, amellett fegyveres őrök állnak, akik csak a meghívottakat engedik be. Az összes ablak golyóálló, az egész birtokon hő-és mozgásérzékelő kamerákat helyeztek el.

Zombie Bunker

Ha egy napon a zombiek úgy döntenének, hogy megtámadják bolygónkat, nem kell kétségbe esnünk, hisz már erre a problémára is felépítettek egy ingatlant Lengyelországban. A zombie biztos épület teljes egésze betonból készült, mozgatható falakkal és vaslemezekkel ellátva a kellő biztonságért. Amikor a hatalmas betonfalak nem takarják el az ablakokat, valamint a teraszt, egy teljesen átlagos otthonnak tűnik. Végül pedig semmit sem bíztak a véletlenre, ki-és bejutni is csak egy felvonón keresztül lehetséges.

A Kardashian Ház

Nyilván senkit sem lep meg az az információ, hogy mennyire és mennyien nem kedvelik a Kardashian családot, így nem csoda, hogy Kim nem kevés pénzt költött otthona teljes biztonságára.

Már az őrök is a legszigorúbb átvilágításon mentek keresztül, mielőtt felvette volna őket. A villába senki sem mehet be motozás nélkül, még a meghívott vendégek sem. Rejtett kamerák, mozgásérzékelők és biztonsági szoba is található házban.

Ryongsong Rezidencia

A világ egyik legbiztonságosabb helye Észak-Korea északi részén helyezkedik el. Az egész birtokot elektromos kerítés veszi körbe, emellett fegyveres őrökkel biztosítják az egész területet. És ha mindez nem lenne elég, a behatolók munkáját megnehezítendő akna mezőn kellene keresztül mennie a annak, aki mindenképp be akar jutni a rezidenciára. Az épület kibírna egy atomrobbanást is. Valamint titkos alagutak vezetnek a család többi villájához, amelyek a föld alatt vannak összekötve egymással.

Corbi Család Háza

The Pinnacle List – World’s Best Luxury Real Estate and Resorts Magazine

A Hollywoodban található, 4 millió dollár értékű villa 2001-ben épült. Két pánikszobával, egy helikopter leszállóval és biometrikus felismerő rendszerrel ellátott házat földrengés biztos technikákkal építették fel. 15 méter magas vasbeton alapzatra épült, mely az egyetlen olyan házzá teszi a környéken, ami egy földrengés alkalmával is talpon maradna. De ez még mindig nem a jéghegy csúcsa. Nukleáris vagy vegyi támadás ellen is tökéletes biztonságban lennének a benne tartózkodó személyek, valamint a házban található bunkert egy évre elegendő élelemmel is ellátták. A biztonsági kamerák mellett olyan gázokat is képesek kibocsájtani a bunkerből, amelyek összezavarják a betolakodók érzékszerveit, így képtelenek lesznek elmenekülni, míg a rendőrség megérkezik.

A Fehérház

A hatalmas épületet 147 golyóálló ablakkal látták el. Az Amerikai Egyesült államok elnökét és családját a titkosszolgálat 1300 embere őrzi teljes állásban éjjel-nappal.

Első látásra úgy tűnik, hogy az egész területet egy egyszerű vaskerítés védi, de természetesen nem így van. A kerítés olyan erős, hogy bármilyen járművet megállít, így nem is olyan egyszerű bejutni oda. Emellett persze a SWAT emberei a tetőről figyelnek minden egyes pillanatban, hogy bármikor közbe tudjanak avatkozni, ha a helyzet úgy kívánja. Emellett hat emelettel a Fehérház alatt rendelkezésre áll egy bunker is, ahonnan az elnök az egész országot irányíthatná egy évig anélkül, hogy ki kellene onnan mozdulnia. A Fehérház légterébe sem repülhet be semmi engedély nélkül, amit egy tetőn elhelyezett radaron figyelnek.

Sándor Erőd

1845-ben fejezték be a Szentpéterváron található erőd építését. 5535, 12 méteres cölöp tartja a tengerfenék alján, amelyet egy-egy réteg betonnal, homokkal és gránittal fedtek be. Ebben az épületben akár 1000 ember is biztonságba helyezhető egyszerre.

A 20. századra azonban már vesztett a biztonságosságából, hisz a modern fegyverekre és a nagy hatótávolságú rakétákra akkoriban még nem készíthették fel azt.

Indian Creek 3

A 8000 négyzetméteres telek saját tengerparttal egy orosz milliárdos birtokában van Floridában. 47 millió dollárért vásárolta meg a birtokot, amelyben három pánikszoba, saját generátorok és rengeteg infravörös kamera is található, mely éjszaka is kitűnően láthatóvá tesz minden apró mozdulatot is.

Ezek a világ eddig megismert legbiztonságosabb otthonai. Tehát nem kevés intézkedés szükséges ahhoz, hogy teljes biztonságban érezzék magukat a hírességek. De úgy látszik, egyelőre működik.

Ezek is érdekelhetnek