2022 július 5 kedd
KezdőlapÉrdekességekA világ művészei összefogtak és újrarajzolták ugyanazt a képet, hogy bemutathassák mennyire...

A világ művészei összefogtak és újrarajzolták ugyanazt a képet, hogy bemutathassák mennyire szép és sokszínű a világunk

-

Mi újat mutathat még nekünk az internet? Vicces videók, macskás videók… vicces macskás videók, érdekességek, okosságok és persze művészet. Ezek közül valljuk be nem mind túl szórakoztató. Persze vannak dolgok, amiket felkap az internet népe és hirtelen hatalmas népszerűségre tesz szert, míg más dolgok feledésbe merülnek.

De vajon mi kell ahhoz, hogy valami népszerű legyen? Mi az, amit felkap az internet? Nyilván nem csak a macskás és koronavírusos cikkeket. De, hogy pontosan mit azt senki nem fogja tudni megmondani. Mutatunk nektek most egy elég különleges kis történetet ezzel kapcsolatban.

Úgy kezdődött az egész, hogy egy Youtube csatornára feltöltöttek egy tanulást segítő zenei mix-et. Ilyen nyugtató “downtempo” hip-hop zenét. Ennek a videónak a háttérben egy illusztráció volt egy tanuló kislányról, melynek hátterébe a francia Lyon város látképe fedezhető fel.

Ezt a képet egy Juan Pablo Macchado nevű művész készítette. Nem sokkal később egy Marccolo becenevű művész feltöltötte a saját újragondolt változatát erről a fotóról. Ő az egészet újrarajzolta csak romániai témában. A szoba, a lány ruhája a román kultúrát tükrözi és a háttérben Lyon helyett Nagyszeben látképe fedezhető fel.

Marcolo kihívta a világ művészeit, hogy készítsék el a saját országuk kultúrájára jellemző változatot a képről. Elrejtve megannyi apró részletet, mely az adott nemzetiséget tükrözi.

Igen…készült magyar verzió is belőle. De azt majd a legvégén. 🙂

Menjünk szépen sorba. Figyeljetek az apró részletekre.

Olaszország:

Csehország: Kofola és Pilsner Urquell? 😀

Dánia

Bosznia-Hercegovina

Görögország

Lettország: Burgonya és chips?

Egyesült Királyság: Mr. Bean még elfért volna valahova nem? 😀

Litvánia

Oroszország

Ausztria

Franciaország

Norvégia: Mindig is szerettem volna egy ilyen pulcsit.

Svédország

Belgium

Írország

Hollandia

Finnország

És végül itt vagyunk mi is magyarok. A képet egy “oliviaisarobot” nevű Reddit felhasználó készítette. Nagyon jó kép lett, talán a legjobb mind közül.

Mit gondoltok? Hány apró részletet fedeztetek fel országonként? Melyik a legjobb szerintetek?…Persze, hogy a magyar. 🙂

Ezek is érdekelhetnek