2022 május 25 szerda
KezdőlapCelebA világhírű színész 10 éven belül megtisztítja a bolygónkat a szeméttől

A világhírű színész 10 éven belül megtisztítja a bolygónkat a szeméttől

-

Lehet, hogy tényleg egy szuperhősre van szüksége a bolygónknak, hogy megmeneküljön a környezetvédelmi válságtól? Robert Downey Jr. játszotta a Vasembert, a Marvel univerzumában. A filmben a férfit Tony Stark-nak hívják és lenyűgöző technológiai fejlettségével képes volt jobbnál-jobb ötletekkel előrukkolni a földet leigázni kívánó idegenek hada ellen. Lehetséges, hogy ez a valóságban is megtörténik?

Íme a fejlemények:

Ha ismered a Marvel filmeket, akkor tudod, hogy Tony Stark elkötelezett amellett, hogy fejlett technológiával segítségével megmentse a világot. Ma úgy tűnik, hogy a színész készen áll a Vasember példájának követésére. Nemrég bejelentette, hogy 2020-ban új szervezetet indít el, melynek neve The Footprint Coalition. Terve az, hogy 10 éven belül megtisztítsa a bolygót a szeméttől, mesterséges intelligenciával.

Hogy ezt pontosan, hogy képzelte, azt még nem tudjuk, ugyanis a színész nem árult el sokat. Egy konferencián tartotta beszéde során taglalta a fejlett robotika és a mesterséges intelligencia előnyeit. A filmeknek köszönhetően az “MI” (mesterséges intelligencia) megítélése meglehetősen rossz. Az emberek úgy gondolják, hogy veszélyes és gonosz lehet. A színész egyértelművé tette, hogy ilyenről szó sincs, és ez jótékony hatással lesz az emberekre.

“Robotikával és nanotechnológiával 10 éven belül jelentősen megtisztíthatjuk a bolygót” – mondta a színész a közönségnek. Nagyon hálás a tudósoknak. Okosnak és lenyűgözőnek tartja őket.

Robert bűntudatot érez a bolygónk állapota miatt, és ezért is gondolta úgy, hogy valamit lépnie kell, ha tud. A projektet 2020-ban akarják bejelenteni hivatalosan. A Footprint Coalition honlapja már elindult, így az érdeklődök nyomom tudják követni, hogy miként áll az egész tervezet.

Mit gondoltok? Lehetséges lenne? 10 év alatt megtisztítani a bolygónkat a szeméttől?

Ezek is érdekelhetnek