2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEmberekAki beadatja az orosz vakcinát, az nem ihat alkoholt és nem dohányozhat...

Aki beadatja az orosz vakcinát, az nem ihat alkoholt és nem dohányozhat két hónapig

-

A múlt héten már elrendelte Vlagyimir Putyin orosz elnök, a tömeges oltást Oroszországban. A Szputnyik V jelű orosz vakcinát már korábban elkezdték beadni az egészségügyben dolgozóknak. 12 moszkvai eü. dolgozóval már készítettek is interjút, melynek alapján eléggé bizalmatlanok az emberek az oroszo oltással kapcsolatban.

Sokan annak ellenére sem merik magukat beoltatni, hogy a munkahelyüket is elveszthetik, ha megtagadják, ugyanis több intézmény vezetősége rendelkezett úgy, hogy a dolgozóinak kötelezővé tette. Egy 23 éves orvostanhallgató azt nyilatkozta, hogy ha tehetné, akkor megtagadná a vakcinát. A sebészek is azt vallják, hogy a felsőbb vezetés erőlteti rájuk a Szputnyik V-t.

Az orvosok 52 százaléka egyértelműen elutasítja az oltást és csak 24,5 százalék fogadja el. Ennél jóval kevesebb az a szám, amely azt mutatja, hogy ezen emberek közül hányan mernék őszintén ajánlani az ismerőseiknek, rokonaiknak. Szóval tény és való, hogy rendkívül erős a bizalmatlanság.

Ezt az oltóanyagot már nálunk, Magyarországon is vizsgálják. A magyarok a klinikai tesztelésben is részt vehetnek, melynek “köszönhetően” több ezer magyar állampolgár juthatna védőoltáshoz idő előtt.

Ez még csak a kezdet. A vakcinák mellékhatásairól már korábban beszéltünk, de van még valami…

Anna Popova, az orosz szövetségi fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője szerint, aki Szputnyik V-vel oltatja be magát, annak utána 42 napig nem szabad alkoholt fogyasztania. Már előtte is legalább két héttel célszerű megválni az italozástól. Sőt! Még a dohányzást is illene mellőzni az oltás idejére, mely a két dózissal együtt közel két hónapos tortúra.

Na persze egyetlen pohár pezsgő óév búcsúztatás alkalmával még belefér.

Az alkoholmegvonást azzal indokolják, hogy a vakcina amúgy is gyengíti a testet, és az alkohol még tovább gyengítené azt. A vírus elleni harchoz erős immunrendszerre van szükség, mely az oltásnak is feltétele. Az oroszok a világ egyik legnagyobb alkoholfogyasztói, szóval érthető okokból okoz ez náluk egy kisebb-nagyobb zavart. A bagózással pedig az a baj, hogy a dohányfüst irritálja a tüdőt és torzítja az immunválaszokat.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezek is érdekelhetnek