2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapTech & TudományÁllatradar a Telekomtól - Fantasztikus dobás új díjcsomaggal

Állatradar a Telekomtól – Fantasztikus dobás új díjcsomaggal

-

A Telekom szilveszter közeledtével egy kisállatok megtalálását segítő eszközt és ehhez tartozó tarifacsomaggal bővítette kínálatát. A cég állítása szerint az új fejlesztés az ünnepek alatt rendkívül jól jön a gazdiknak.

Az eszköz nem más, mint egy nyakörvre erősíthető, az Alcatel által gyártott nyomkövető, amelynek segítségével egy alkalmazásban pontosan megtudható kedvencünk pontos tartózkodási helye. A GPS-koordináták a Movetrack nevű alkalmazásban követhetők, valamint ugyanitt felállítható egy virtuális kerítés is. Ez azt jelenti, hogy amint az állat kilép az így körbehatárolt területről, az alkalmazás azonnal riasztást küld gazdája telefonjára.

A vállalat egy új, Radar nevű díjcsomagban kínálja az eszköz használatához szükséges adatmennyiséget. Havonta mindez 590 forintért érhető el, 32 kbps sebességű adatátvitellel. Az alkalmazás nemcsak itthon, hanem külföldön is használható. A Telekom ezt a fajta díjcsomagot csakis az általa forgalmazott Alcatel Kisállat nyomkövető eszközhöz kínálja vásárlói számára.

Korom Gábor, a Tükör módszer alapítója, valamint az ember és a kutya kapcsolatát kutatja. A kampányhoz felkért szakértő elmondta, hogy ilyenkor a legjobb megoldás, ha szilveszterkor beengedjük a házba a kisállatokat, még azokat is, amelyek egyébként télen-nyáron is kint tartózkodnak.

A kisállatradar nem csak a szilveszteri időszakban hasznos. Egy erdei kirándulás során eltévedő házi kedvenc keresésekor is jól jön, hisz egy gombnyomással megtudhatjuk pontos helyzetét.

Ezek is érdekelhetnek