2022 október 2 vasárnap
KezdőlapEgészségAmikor a szülés után látni akarta a fiát, a szülésznő nem merte...

Amikor a szülés után látni akarta a fiát, a szülésznő nem merte megmutatni. Pár pillanat múlva megértette, miért…

-

Lacey és Charles nagyon boldogok voltak, amikor megtudták, hogy első gyermeküket várják. Sajnos az örömük rövid ideig tartott. A terhesség 18. hetében valami nagyon kellemetlen dologra derült fény…

2010-ben Lacey és Charles megtudta, hogy babát várnak. Nagyon boldogok voltak. Nem sokkal később újabb hír érkezett, ami viszont korántsem volt ennyire jó. Kiderült, hogy babájuk arcdeformitásokkal fog megszületni. A kismama mélyen vallásos ember, ezért az abortuszra nem is gondoltak.

Születés

A fiú születési dátumához közeledve az orvosok még abban sem voltak biztosak, hogy a baba túléli-e. 2011 februárjában Lacey császármetszésen esett át. Amikor az újdonsült anyuka meghallotta babája sikoltozását, ő volt a legboldogabb ember a világon. Abban is reménykedett, hogy minden rendben van. Izgatottan kérdezte, hogy néz ki a fia, de az nővérek egyike sem mert válaszolni.

Számára tökéletes volt

Egy idő után a szülésznő megkérdezte Lacey-t, hogy szeretné-e látni a fiát, és egy ideig megölelni, mielőtt vizsgálatra vitték. A nő természetesen igent mondott. Sajnos nem igazán láthatta, már szorosan be volt bugyolálva, szemeit pedig gázok borították, amit nem engedett levenni. Csak azt vette észre, hogy a babának ajak- és szájpadhasadéka van. Ennek ellenére tökéletes volt neki.

Lacey hamar rájött, milyen súlyos a helyzet. A kis Christiannak üres volt a szemürege. Szeretett fia szem nélkül született, és az orvosok nem hagytak illúziókat – a fiú soha nem fog látni. A szülők megrémültek.

Négy nappal születése után Christian átesett az első műtétjén. Az egész család nagyon ideges volt tőle, és rettenetesen aggódtak a baba miatt.

Amikor Christian hazatért szüleivel, egyértelmű volt, hogy nehéz jövő vár rá. Valahányszor nyilvános helyekre vitték, mindenki őt figyelte. Egyesek együttérzéssel, mások iszonyattal, mások pedig… undorral. Voltak olyanok is, akik a szemébe mondták Lacey-nek, hogy szörnyű anya, mert nem szakította meg a terhességét úgy, hogy tudta mi vár rá…

4 éves koráig a kis Christian 7 nagyon komoly műtéten esett át. Beleértve az állkapocs és a szájpadhasadék korrekcióját. Minden nagyon nehéz volt Laceynek és Charlesnak. Sajnos ezek az élmények nagyon negatív hatással voltak a kapcsolatukra.

Annyira rossz volt, hogy a váláson kezdtek gondolkodni. Szerencsére egy házassági tanácsadó központban tett látogatásoknak köszönhetően sikerült mindent újra megjavítaniuk és elsimítaniuk.

Boldogság

Christian ma 7 éves és több ezer ember számára nyújt inspirációt szerte a világon. További műtétekre lesz szüksége, de boldog. Vakok iskolájába jár, ahol már barátokat is szerzett és tanulja az olvasást. Karate órákra jár és úgy tűnik, hogy van hozzá tehetsége. Emellett még hegedül is. Öröm- és élettel teli gyermek.

Ennek a fiúnak a története megmutatja, hogy ha valamit nagyon akarunk, azt elérhetjük, és soha nem szabad feladnunk. Emlékeznünk kell arra is, hogy az embereket, akik bizonyos betegségekben szenvednek, soha nem szabad lenézően kezelni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek