2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapEgészségAmikor a szülés után látni akarta fiát, a szülésznő visszautasította. Egy pillanat múlva...

Amikor a szülés után látni akarta fiát, a szülésznő visszautasította. Egy pillanat múlva megértette, miért

-

A szülők nagyon boldogok volta, amikor megtudták, hogy első gyermeküket várják. Sajnos az örömük nem tartott sokáig. A terhesség 18. hetében valami szörnyű dologra derült fény.

2010-ben Lacey és Charles Buchanan megtudta, hogy babát várnak. Nagyon boldogok voltak. Nem sokkal később azonban jött egy újabb hír. Egy szörnyű hír. Kiderült, hogy babájuk arcdeformitásokkal fog megszületni. A kismama mélyen vallásos ember, ezért az abortuszra nem is gondoltak.

Születés

Ahogy közeledett a kiírt dátum, az orvosok még abban sem voltak biztosak, hogy a baba túléli-e. 2011 februárjában Lacey császármetszésen esett át. Amikor az újdonsült anyuka meghallotta babája sírásátt, ő volt a legboldogabb ember a világon. Abban is reménykedett, hogy minden rendben van. 

Izgatottan kérdezte, hogy néz ki a fia, de az egészségügyi személyzet egyike sem mert válaszolni.

Számára így is tökéletes volt

Egy idő után a szülésznő megkérdezte, hogy Lacey szeretné-e látni a fiát, és egy darabig átölelni, mielőtt vizsgálatra vitték. A nő természetesen igent mondott. Sajnos nem igazán látta, már szorosan be volt bugyolálva, szemeit pedig gézlapok borították, amit nem engedtek neki levenni. Csak azt vette észre, hogy a babának ajak- és szájpadhasadéka van. Ennek ellenére tökéletes volt neki.

Lacey hamar rájött, milyen súlyos a helyzet. A kis Christiannak üres volt a szemürege. Szeretett fia szem nélkül született, és az orvosok nem hagytak illúziókat – a fiú soha nem fog látni. A szülők megrémültek.

Négy nappal születése után Christian átesett az első műtétjén. Az egész család nagyon ideges volt, és rettenetesen aggódtak a baba miatt.

Amikor Christian hazatért a szüleivel, egyértelmű volt, hogy nehéz jövő vár mindannyiukra. Valahányszor nyilvános helyekre vitték, mindenki őt figyelte. Egyesek együttérzéssel, mások rémülettel, némelyek pedig… undorral. 

Voltak olyanok is, akik a szemébe mondták Laceynek, hogy szörnyű anya, mert nem szakította meg a terhességét.

A házasság nehéz pillanatai

4 éves koráig a kis Christian 7 nagyon komoly műtéten esett át. Beleértve az állkapocs és a szájpadhasadék korrekcióját. Minden nagyon nehéz volt Laceynek és Charlesnak. Sajnos ezek az élmények nagyon negatív hatással voltak kapcsolatukra. Olyannyira mélypontra kerültek, hogy a váláson kezdtek gondolkodni. Szerencsére egy házassági tanácsadó központban tett látogatásoknak köszönhetően sikerült mindent újra összerakniuk és megjavítaniuk.

Boldogság

Christian ma 7 éves, és több ezer ember számára nyújt inspirációt szerte a világon. Még sok, különböző műtétre lesz szüksége, de mindezek ellenére boldog életet él. A vakok iskolájába jár, ahol vannak barátai, megtanult olvasni. Karatézni tanul, és úgy tűnik, hogy van is hozzá tehetsége. Emellett még hegedül is. Örömteli életet él.

A kis tehetség…

Ennek a kisgyermeknek a története remekül mutatja azt, hogy nem szabad feladni. Arra is figyelnünk kell, hogy nem szabad rosszabbul kezelni azokat az embereket, akik bizonyos betegségekben szenvednek.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek