2022 május 29 vasárnap
KezdőlapEmberekAnya és fiai vesztették el a koronavírus elleni harcot - A rokonok...

Anya és fiai vesztették el a koronavírus elleni harcot – A rokonok hármas temetést rendeztek

-

A koronavírus-járvány rengeteg ember halálát okozza szerte a világon. A második hullám már mindenütt jelen van és a szakemberek szerint a jövő év elején érkezik a harmadik is. A COVID-19-ről pontosan tudjuk, hogy leginkább az idősekre és a krónikus betegségekben szenvedőkre a legveszélyesebb, de egyik korosztály sem lehet teljes biztonságban. Sajnos a gyilkos kór nemcsak átutazóban van, a tudósok azt állítják, hogy sokáig életünk része marad, hasonlóan az influenzához. Nagy valószínűséggel csakis a vakcina jelenthet majd megoldást a problémára, de egyelőre a kifejlesztett oltóanyagok sem mutatnak teljes hatékonyságot.

Egy 74 éves nő története rendkívül megindító, ugyanis ő és két fia elkapták a koronavírust és néhány napon belül mindannyian elhunytak. A család többi tagja hármas temetést rendezett szeretteinek. Rengeteg szomorú történet került már fel a világhálóra, ami futótűzként terjed. Nemrégiben mi is megírtuk, hogy egy házaspár 63 év együttélés után vált a koronavírus áldozatává és mindössze egy óra különbséggel hagyták el ezt a világot.

Egy nagy-britanniai család is áldozatává vált a járványnak. Október 29-én Glady Lewis, egy 74 éves nő hunyt el a COVID-19 szövődményei miatt. Mint kiderült, két fia is elkapta a koronavírust. A 44 éves Dean édesanyja halála után egy nappal, míg testvére, a 42 éves Darren november másodikán adta fel a vírus elleni küzdelmet. Az elhunytak családja úgy határozott, hogy egyszerre temetik el szeretteiket. A szertartáson mindenkinek maszkot kellett viselnie és betartani a két méteres távolságot. Az édesanya és két fiának búcsúztatójára a dél-walesi Pentre-ben került sor.

A hozzátartozók mindenkinek köszönetet mondtak, aki részt vett a temetésen, egy walesi napilap pedig a család haláláról is hírt adott, illetve a temetésen készült megható fotókat is leközölte.

Az Egyesült Királyságban majdnem állandó jelleggel húszezer forint felett van az új fertőzöttek száma naponta, míg a halálesetek napi ötszáz fővel növekednek. A leginkább érintett területek Anglia és Wales. Skóciában és Észak-Írországban egy kicsit jobb a helyzet. Az Egyesült Királyságban a járvány kitörése óta közel másfél millióan fertőződtek meg, amivel az ország a hetedik helyen áll az USA, India, Brazília, Oroszország és Spanyolország után.

A halálozások száma pedig meghaladta az 54 ezret, amivel nagy-Britannia az ötödik helyet foglalja el a világon.

Ezek is érdekelhetnek