2023 február 6 hétfő
KezdőlapEgészség"Anya, nem kapok levegőt" - Egy 11 éves kislány halt meg a...

“Anya, nem kapok levegőt” – Egy 11 éves kislány halt meg a fogorvos által javasolt fogkrém miatt

-

Egy 11 éves gyermek fogkrém miatt vesztette életét. A speciális fogpasztát a zománc erősítésére ajánlotta a fogorvos. A lány anyja soha nem gondolta volna, hogy a kozmetikum olyan anyagokat tartalmazhat, amelyekre a lánya allergiás volt.

A 11 éves Denise Saldate annyira allergiás volt, hogy bármilyen tejtermék anafilaxiás sokkot okozhatott nála. Édesanyja, Monique aprólékosan ellenőrizte az egyes élelmiszerek összetételét, de eszébe sem jutott volna, hogy a fogkrémben tej is található.

kep 2022 08 01 122646400
"Anya, nem kapok levegőt" - Egy 11 éves kislány halt meg a fogorvos által javasolt fogkrém miatt

A zománcerősítő MI Paste One-t a fogorvosa javasolta. Az anya nem olvasta el a gyártó által a csomagoláson elhelyezett figyelmeztetést, így nem vette észre, hogy a fogkrém tehéntejet tartalmaz. Nem ez az egyetlen fogkrém, amely ezt az összetevőt tartalmazza. Sajnos Denise esetében a fogkrém egyetlen használata is katasztrofálisnak bizonyult.

kep 2022 08 01 123110933
"Anya, nem kapok levegőt" - Egy 11 éves kislány halt meg a fogorvos által javasolt fogkrém miatt

A 11 éves kislány a fogkrém miatt halt meg. A termék egyébként Magyarországon is kapható!

Az anya így írta le a történteket:

“A kislányom odarohant hozzám és azt mondta, hogy szerinte allergiás reakciója van. Mire befejezte volna a mondatot, az ajka már elkékült. Felkaptam és az ágyba fektettem. Beszaladtam a szobába és kiabáltam a másik lányomnak, hogy hívja a mentőket. Én magam adtam be neki az EpiPen-t.”

Sajnos az epinefrin injekció nem hozta meg a kívánt hatást. A lány még mindig fuldoklott. Miután kórházba szállították, még két napig küzdöttek az életéért. Sajnos az allergiás reakció győzött.

kep 2022 08 01 123041833
"Anya, nem kapok levegőt" - Egy 11 éves kislány halt meg a fogorvos által javasolt fogkrém miatt

Most Monique figyelmezteti a többi szülőt, hogy ne kövessenek el ilyen fatális hibát:

“Olvass el mindent. Nem lankadhat az éberséged, csak mert az elmúlt néhány évben minden gördülékenyen ment. Nem szégyellheted magad azért, mert megkérdezed. Addig csináld ezt, amig meg nem bizonyosodsz arról, hogy a termék teljesen biztonságos. Ti vagytok a gyermekeitek szószólói.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek