2022 július 4 hétfő
KezdőlapEmberek"Anya, szörnyen érzem magam." Nyilvánosságra kerültek egy orosz katona sms-ei, melyeket a...

“Anya, szörnyen érzem magam.” Nyilvánosságra kerültek egy orosz katona sms-ei, melyeket a halála előtt írt.

-

Nyilvánosságra kerültek egy orosz katona sms-ei. Amikor az ukrán nagykövet elkezdte őket olvasni az ENSZ fórumon, az egész szoba lefagyott. Az orosz katona a halála előtt írta ezeket a sorokat. Tartalmuk megdöbbentő.

“Ha Ukrajna nem marad fen, a nemzetközi béke sem marad fenn…”

“Ebben a teremben és a világon mindenhol tudják, hogy Oroszország, és csak Oroszország indította el ezt az inváziót, amelyet most Fehéroroszország támogat. Ezt a háborút senki sem provokálta ki. Egy olyan ember volt, aki most bunkerben ül. Tudjuk jól, mi történt azzal, aki 1945 májusában a berlini bunkerben ült.”

Aztán Serhiy Kystsitsa megkérte a többi nagykövetet, hogy tegyék fel a fejhallgatót, mert oroszul fog olvasni.

Felfedték az orosz katona szövegeit. Megrendítő a tartalmuk!

Az ukrán nagykövet olvasni kezdte az orosz katona telefonjából kiszivárgott SMS-eket. A férfi néhány pillanattal halála előtt SMS-t váltott édesanyjával. Megijedt. Tartalmuk szerint édesanyja nem tudta, mi történik Ukrajnában. Úgy gondolta, hogy a fia még mindig a Krímben van gyakorlatokon. Kérdezte, miért nem beszél olyan sokáig, csomagot akart küldeni a fiának.

“Anya, Ukrajnában vagyok. Itt igazi háború van. Félek! Mindenkit lelövünk. Civileket is. A járműveink elé rohannak, nem engednek át. Fasisztának hívnak minket. Anya, szörnyen érzem magam.”

Kysłyca beszédében többször utalt a második világháborúra.

Vaszilij Nebenzia orosz nagykövet az ukrán hatóságokat és a nyugati országokat próbálta hibáztatni a történtekért. Kijelentette azt is, hogy Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke nem teljesítette a hozzá fűzött reményeket, miszerint békét teremt Donbászban.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek