2022 július 1 péntek
KezdőlapEmberekAnyósától egy kis ajándékot kapott karácsonyra. Amikor kinyitotta elakadt a szava

Anyósától egy kis ajándékot kapott karácsonyra. Amikor kinyitotta elakadt a szava

-

Mindenki izgatottan várja a karácsony azon részét is, amikor különféle ajándékokkal lepjük meg egymást. Ez a rész alapvetően a gyerekekről szól, akik még hisznek a Jézuskában. De valljuk be, hogy mi, felnőttek is örülünk, ha a szeretteink gondolnak ránk egy kis aprósággal. Meg persze, jobb adni, mint kapni. Jó látni, ha a kedvesünket valami frappáns meglepetéssel lephetjük meg.

Vannak azonban olyan esetek, amikor az ajándék inkább feszültséget szül, mint melegséget. Egy olvasói levelet szeretnénk megosztani veletek.

Ágnes szülei meghaltak, testvérei nincsenek. Ami azt illeti, túl sok barátja se. A férje és az ő családja áll hozzá a legközelebb. Sokan vannak így. Ettől még lehet valaki boldog.

“A férjem szüleit szerettem volna meglepni egy csini ruhával, amit tavaly vettem, de sajnos nem fértem bele. Autoimmun betegséggel küzdök, amitől felszedtem pár kilót.”

“Azért csinosan öltöztem. Összeszedtük a gyerekeket és elmentünk az anyósomékhoz. A vacsora jó hangulatban telt, ami azért meglepő mert a párom anyja nem különösebben kedvel engem.”

“Eljött az ajándékozás ideje. Törülközőt, ágyneműt és illatos gyertyát vettem a sógoraimnak. A férjem koncertjegyet kapott, a gyerekek meg természetesen játékokat. Ekkor jött el az én időm…”

“Nagyon felkeltette az érdeklődésem egy kis csomag, amit anyósomtól kaptam. Amikor kinyitottam, elakadt a szavam. Diétás pirulák voltak benne. Három havi adag. Anyósomra, majd a férjemre néztem, aki nevetni kezdett. Ekkor, hirtelen az anyja nekem ugrott a következő szöveggel:

Ágikám, fiatal vagy, de nagyon kövér. Így nem élhetsz. Tudnod kell gondoskodni a férjedről…”

“Szóhoz se jutottam. Hányszor kell még elmagyaráznom neki, hogy az elhízásom egy betegség következménye, nem pedig a mértéktelen zabálásnak. Meg sem köszöntem…”

“Később, mikor elindultunk haza, a férjem a kocsiban azt mondta nekem: Ági, ne sértődj meg ezeken a tablettákon. Tényleg kezdened kéne valamit magaddal.”

“A szívem majdnem megszakadt. Senki sem érti, hogy beteg vagyok?”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek