2022 november 28 hétfő
KezdőlapTörténetekAz 5 éves kisfiú ugyanolyan frizurát vágat, mint barátjáé, hogy a tanárok...

Az 5 éves kisfiú ugyanolyan frizurát vágat, mint barátjáé, hogy a tanárok összekeverjék őket

-

A gyermekek szívéből hiányzik az előítélet. A felnőttek azt gondolhatják, hogy mindig mindent ők tudnak a legjobban, de ez a történet azt mutatja, hogy még sokat kell tanulnunk a legfiatalabb generációtól.

Amikor Lydia Stith Rosebush eredetileg közzétette ezt a csodálatos történetet a Love What Matters Facebook oldalán 2017-ben, vírusként kezdett terjedni az interneten.

Hogy miért? A történet elolvasása után mindenki meg fogja érteni.

Lydia öt éves kisfia, Jax meg volt győződve arról, hogy ő és legjobb barátja, Reddy ikrek. Jax szerint csak az az egy dolog különbözeti meg “testvérétől”, hogy az ő haja hosszabb. Tehát a fiú úgy döntött, hogy levágatja frizuráját és ezáltal egy kis tréfát űz barátjával és tanárával. Ő ugyanis úgy gondolta, ha rövidre nyírt hajjal jelenik meg az iskolában, akkor a tanár teljesen össze fogja téveszteni Reddy-vel.

“Ha ez nem bizonyítja, hogy a gyerekek gyűlölet és előítélet nélkül barátkoznak, akkor semmi. Az egyetlen különbség, amit a fiam lát közte és kis barátja között, az a haja” – mondta Jax édesanyja.

A történet nagyon is tanulságos, hisz megmutatja, hogy a gyerekeket nem befolyásolja a rasszizmus, az előítélet és a gyűlölet.

A német iskolában egy tanár arról beszélt, hogy hallott beszélgetni egy kisfiút anyjával. Az anya megkérdezte gyermekét, hogy mennyi menekült van az osztályban. A fiú erre azt válaszolta: “Egy sincs, anya. Az osztályban csak gyerekek vannak.”

Annak ellenére, hogy mindez két évvel ezelőtt történt, Jax és Reddy még mindig a legjobb barátok.

Ugye, hogy van még mit tanulnunk a gyerekektől?

Ezek is érdekelhetnek