2022 július 5 kedd
KezdőlapEgészségAz amerikai hírszerzés kiderítette, hogy honnan származik a COVID-19. A titkosított jelentés...

Az amerikai hírszerzés kiderítette, hogy honnan származik a COVID-19. A titkosított jelentés meglepő információkat tartalmaz

-

Most már két éve kérdezgetjük magunktól, hogy mégis honnan és miért jött a koronavírus?! Számtalan elmélet létezik kezdve a biológiai fegyverektől egészen az állatvilágig. Az amerikai hírszerzés úgy döntött, hogy feloldja az erről szóló jelentések titkosítását.

A Fehér ház úgy döntött, hogy feloldja az amerikai titkosszolgálati jelentés titkosítását a COVID-19 eredetéről. Több hírszerző ügynökség és a CIA szerint is erősen megkérdőjelezhető az az állítás, miszerint a koronavírus állatoktól származik.

Az egyik ügynökség jelentése szerint a legvalószínűbb, hogy egy Wuhani laborban állatkísérleteket végeztek és innen szivároghatott ki a nemzeteket megrengető, veszélyes kór. A jelentés ugyan erősen elméleti jellegű, de ezt tartják a legvalószínűbb tézisnek.

A jelentések egyértelműen kimondják, hogy Kína felelős a járvány kitöréséért. Ezen elméletek kiegészítéseként Joe Biden pénteki nyilatkozatában azzal vádolta Kínát, hogy a világjárvány eredetével kapcsolatos legfontosabb információkat eltitkolja.

Azt is mondta, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei továbbra is nyomást fognak gyakorolni Kínára a kért információk közzétételére.

“A Kínai Népköztársaságban kritikus információk állnak rendelkezésre a járvány eredetéről. Az ottani kormányzati tisztviselők azonban kezdettől fogva azon fáradoztak, hogy a nemzetközi kutatók és a globális egészségügy tagjai ne férhessenek hozzájuk. A világ megérdemli a válaszokat és nem nyugszom, amíg meg nem kapjuk őket.” – mondta Joe Biden amerikai elnök

A kínai diplomácia gyorsan reagált az Egyesült Államok vádjaira.

“Az Egyesült Államok elhatározta, hogy a politikai manipuláció útjára lép. Ez Kína bűnösségének feltételezésén alapul és hazánkat akarják bűnbakká tenni. A hírszerzés jelentése nem hitelesek. A koronavírus eredetének felkutatása a tudósok feladata.”

Ez számos diplomáciai feszültséget okoz Washington és Peking között. A koronavírus-vita mellett a gazdasági viták is megindultak. Az USA próbálja korlátozni a területén működő kínai vállalatok terjeszkedéstét. Gondoljunk csak a Huawei-re.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek