2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEmberekAz amerikai koronavírus fertőzöttek száma nemsokára beéri az olaszokét

Az amerikai koronavírus fertőzöttek száma nemsokára beéri az olaszokét

-

A Johns Hopkins Egyetem (Baltimore, Maryland) arról adott tájékoztatást, hogy a koronavírussal megfertőzöttek száma elérte a 381.000 főt, az elhalálozottaké a 16.557-et és a gyógyultaké pedig a 101.794-et.

Ezek az adatok sajnálatos módon arra mutatnak rá, hogy nagyon felgyorsult a vírus terjedés Amerikában, és nem kell sok idő ahhoz, hogy utolérjék Olaszország statisztikáját. Míg Amerikába 46.000 fő fölött jár a megbetegedettek száma, addig olasz fronton 64.000.

Viszont ezek az adatok azért nem pontosak, mert ebbe csak a koronavírussal diagnosztizált emberek vannak benne. Valószínű, hogy jóval több fertőzött van állam szerte csak nem tudnak róla. Ez az ért is lehetséges, mert bizonyos helyeken csak korlátozott számban végeznek el teszteket, arról nem beszélve, hogy ennek számontartási követelményei is eltérnek.

Ha nem vesszük alapul Makaót és Hongkongot, akkor Kína további területein még decemberben 81.545 fertőzöttet regisztráltak be, ebből 3281-en távoztak a földi világról és 73.266-an épültek fel.

A másik legveszélyesebb országnak Kína után Olaszországot állították be. Hogy miért? Nos, mivel 63.927 fertőzöttet tartanak nyilván, melyből 6077 hunyt el és 7432-en lábaltak ki a betegségből. Ennek tükrében pedig Itália szerte teljesen leállt minden, a lakosság és a világ számára olyan, mintha megállt volna az élet.

Április 3-ig szinte minden termelési tevékenység szünetel és csak a létfontosságú cikkeket, termékeket fogják előállítani és csak a legszükségesebb szolgáltatásokat fogják nyújtani – jelentette ki az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte.

Ez azt jelenti, hogy csak és kizárólag az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak maradhatnak nyitva, ahova korlátozott számban lehet bemenni, viszont az összes többi intézmény, munkahely, gyár…stb mind be van zárva.

További országok számai:

Spanyolország – fertőzött betegek száma: 35.136; elhunytak száma: 2311.

A kormány úgy döntött, hogy április 11-ig meghosszabbítja a szükségállapotot.

Németország – fertőzött betegek száma: 29.056; elhunytak száma: 123; gyógyultak száma: 453.

Angela Merkel (német szövetségi kancellár) koronavírus tesztje szerencsére negatív lett. Azért kellett a kancellárnál elvégezni a tesztet, mert olyan orvostól kapott védőoltást a pneumococcus baktérium ellen, akinél kimutatták a koronavírust.

Franciaország – fertőzött betegek száma: 20.123; elhunytak száma: 862; felgyógyultak száma: 2207.

A francia kormány úgy döntött, hogy a szükségállapotot két teljes hónapon át fenn fogják tartani, mely kedd reggel lépett érvénybe.

Nagy-Britannia – koronavírus fertőzöttek száma: 6726; elhunytaké pedig: 336.

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson azt a döntést hozta, hogy a lakosság csak és kizárólag szükséghelyzetben hagyhatják el otthonaikat.

Egyesült Államok – fertőzöttek száma: 46.371; elhunytak száma: 586.

Donald Trump arról adott tájékoztatást, hogy New Yorkban hamarosan elkezdik tesztelni a az új koronavírus elleni szereket.

Irán – fertőzöttek száma: 23.049; elhalálozottak száma: 1812.

Az iráni elnök, Haszan Róháni elutasította, az Egyesült Államok által felajánlott humanitárius segítséget Teherán felé. Úgy nyilatkozott, ha Amerika valóban segíteni szeretne Iránnak, akkor az ellene felhozott szankciókat szüntesse meg.

A koronavírus terjedés miatt több, mint egymilliárd embert kértek arra a hatóságok, hogy ne hagyják el az otthonaikat. Ez legalább 50 országot foglal magába.

Ezek is érdekelhetnek