2023 március 27 hétfő
KezdőlapTörténetekAz anya megdöbben, amikor meglátja kisfia testét - az orvos felfedi a...

Az anya megdöbben, amikor meglátja kisfia testét – az orvos felfedi a szörnyű valóságot

-

Dylan Little öt évvel ezelőtt született, amikor az orvosok rögtön rájöttek, hogy a babával valami nagyon nincs rendben. A hátán lévő bőr sötétvörös volt, szinte fekete, a testét pedig hatalmas májfoltok borították. Kiderült, hogy Dylan egy súlyos vele született betegséggel áll szemben, a neve naevus. Teste 80%-át születési jelek borították. Az orvosok elmagyarázták édesanyjának, Karanak, hogy fia első éveiben rengeteg műtétet kell majd elvégezniük.

A veleszületett naevusszal rendelkező betegeknél fokozott veszélyt jelent bőrrák kialakulása. Ezért fontos, hogy folyamatosan nyomon kövessék az összes születési jelet.

A jelölés Dylan hátán olyan nagy volt, hogy az orvosok azt mondták, minél előbb el kell távolítani. De ez egy bonyolult műtét volt, és a test más részeiről kellett átültetnie a bőrt. 

Ahogy Dylan növekedett, az orvosok megkezdték a bonyolult műtéteket. Annak érdekében, hogy elegendő bőrt kapjanak az operációhoz, az orvosok az egészséges bőr alá a mellimplantátumokhoz hasonló implantátumokat helyeztek el. Dylan három hónapon keresztül viselte ezeket az implantátumokat, ily módon a bőrt meg lehetett nyújtani, és az orvosok a fennmaradó bőrt át tudták helyezni a kisfiú hátára.

26 műtét után még mindig csak a születési jelek felét sikerült eltávolítani Dylan testéről.

„Megtartjuk a hüvelykujján lévő sötét bőrt, hogy születési jelei soha ne váljanak rákká, ami bármikor megtörténhet. Három-hat havonta operálják, attól függően, hogy a testrész melyik része következik” – mondta az anya.

A sok műtét ellenére, Dylan szerencsére egy nagyon vidám kisfickó.

„Megpróbálunk mindent megtenni azért, ami a legjobb neki. Azt akarjuk, hogy a leghosszabb és legboldogabb élete legyen. Dylan állandóan meglep engem, mindig mosolyog, és azt gondolja, hogy ő a kórház kicsi lakója. Minden ápoló ismeri őt és szereti”- meséli orvosa.

Dylan hozzászokott ahhoz, hogy másképp néz ki. Gyakran keres idegeneket, amikor nem talál senkit, akkor elmondja magának, hogy miért néz ki úgy, ahogy.

„Egyszer egy élelmiszerboltban voltunk, és azt mondták nekünk, hogy távozzunk, mert az ügyfeleket idegesíti a fiam megjelenése” – mondja az anya.

De azt is mondja, hogy megtagadja a fiú elrejtését.

„Nem félek kivinni őt az utcára, a boltba vagy csak a játszótérre, és nem akarom, hogy aggódjon, vagy bármi miatt is szégyenkeznie kelljen” – teszi hozzá a nő.

Dylan szülei létrehoztak egy Facebook oldalt, ahol követhetik őt és képeket tekinthetnek meg a műtétek előtt és után.

Ezek is érdekelhetnek