2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekAz anyuka megható videót készített kisfiának, mielőtt örökbe adta volna őt

Az anyuka megható videót készített kisfiának, mielőtt örökbe adta volna őt

-

Hannah Mongie, egy tizennyolc éves lány, aki párja halála után úgy határozott, lemond gyermekéről.

Hannah és párja mindössze két hónapja voltak együtt, amikor kiderült, hogy a lány gyermeket vár.

“Először megrémültünk a hírtől. Nem volt hosszú ideje együtt, úgy éreztük, túlságosan korai, hogy ilyen komoly felelősséget vállaljunk” – mesélte Hannah.

A fiatal anyuka ijedtsége és bizonytalansága abban a pillanatban elszállt, amikor meghallotta babája szívverését. Pusztán néhány nap telt el az ultrahang-vizsgálat óta, amikor Hannah szerelme, Kaden elhunyt. Az orvosok hirtelen szívhalált állapítottak meg nála. Párja elvesztése után a lány magára maradt születendő gyermekével.

“Életem legnehezebb döntése várt rám egy amúgy is pokolian nehéz időszakban” – mondta a lány. Végül a nyitott örökbefogadás mellett határozott. “Tudtam, hogy egyedül nem tudom majd vállalni mindazt, ami egy gyermek felnevelésével jár, de azt is tudtam, hogy szeretnék valamilyen formában része lenni Taggart életének. Ez pedig a tökéletes megoldásnak tűnt számomra.”

A nyílt örökbefogadás azt jelenti, hogy az örökbe fogadó szülők ismerik a gyermek édesanyját, sőt, talán össze is barátkoznak. Bizonyos esetekben pedig, az örökbe fogadó a szülésnél is jelen van. Továbbá, ha akarják, a későbbiekben is tarthatják a kapcsolatot.

Az örökbefogadók jelentős része ugyan elzárkózik ettől formától, mivel nem akarják tartani a kapcsolatot a vér szerinti szülővel. A tapasztalok alapján az a leggyakoribb, hogy a vér szerinti szülők sem keresik gyermeküket az örökbe adást követően. Az ok, ami miatt sok pár választja az örökbe fogadásnak ezt a formáját, hogy így egy kisbabát vihetnek haza.

Visszatérve Hannah történetéhez, kisfiát Brad és Emily Marshra nyitott eljárással fogadta örökbe. A párnak nem lehetett gyermeke, ezért ők már egyszer végig csinálták ezt az eljárást. A házaspár megkedvelte a fiatal lányt és azt is megengedte neki, hogy ő maga rendezze be Taggart szobáját.

“Emily ma már az egyik legjobb barátnőm, napi rendszerességgel beszélünk egymással” – árulta Hannah.

“Szerettem volna, ha Taggart tudja, mennyire szerettem és vártam őt, és hogy milyen nehezen hoztam meg azt a döntést, hogy örökbe adom” – mondta könnyek között a lány. Továbbá azt is hozzátette, boldog, hogy kisfia szerető családban nőhet fel, hiszen a körülmények miatt ő ezt nem tudta volna biztosítani számára.

Ezek is érdekelhetnek