Világunk.hu
2023 december 1 péntek
Világunk.hu
KezdőlapEgészségAz apa feltett a netre egy fotót újszülött lányáról. Nem hitte volna,...

Az apa feltett a netre egy fotót újszülött lányáról. Nem hitte volna, hogy ezzel megmenti a pici életét…

-

Sok szülő érez késztetést arra, hogy az újszülött babájáról fotókat készítsen és megossza a közösségi médiában. Ezen nincs mit elítélni, hisz a csöppség a legfontosabb az életében.

Az egyik apa épp a kislányával játszott, amikor a baba egy furcsa arckifejezést vágott. Az apa szerint nagyon vicces volt, így lefényképezte, és kitette a Facebookra.

Mindenki aranyosnak találta, és számtalan kedves, szívmelengető komment íródott a kép alá.

Az egyik hozzászóló kommentjét olvasva, azonban megfagyott az apa ereiben a vér…

kep 2022 07 28 150902908

„Kicsit sárgás a szeme… Nekem úgy tűnik, de nehéz megmondani, mert az egész fotó kissé sárga. Valószínűleg semmi, de akár még az újszülöttkori sárgaság tünete is lehet. Ha a bőre és a szeme egy kicsit sárgának tűnik, akkor talán ellenőrizni kellene egy orvossal. Paranoiás gyerekorvos vagyok, ezért aggódom” – olvasható a kommentben.

Ez annyira aggasztó volt, hogy az apa azonnal kórházba vitte a lányát. A megjegyzést író orvosnak igaza volt. Az édes baba sárgaságot kapott, és az orvos valószínűleg megmentette az életét.

Kisgyermekeknél gyakori a sárgaság, amelynél a bőr, a szemfehérje és a nyálkahártya megsárgul a magas bilirubinszint miatt, amely egy sárga-narancssárga epe pigment. Kezelés nélkül májgyulladást, epeköveket és daganatokat okozhat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!