Az arab emirátusi élet sokak számára hihetetlen és képzeletbeli. Csak a lakosai tudják, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük a sivatagban. Az egyik leggazdagabb ország egyébként. Egy ausztrál fotográfus Irenaeus Herok úgy döntött, hogy megmutatja milyen az, amikor a Rab el-Háli sivatag visszaveszi az uralmat a környék felett. A civilizációnak itt semmi esélye. Lélegzetelállító drónfotók következnek. Így kebelezi be nap mint nap a sivatag homokja az Emírségek úthálózatát.

1.

2. Az első kijáratnál jobbra… Ja nem arra nem.

3.

4.

5. Hihetetlen. Mint egy homokvihar.

6. Na a focipálya azért megvan!

7.

8.

9.

10.

11.

12.

A Rab-el-Háli a világ legnagyobb folyamatos homoksivataga. Az Arab-félsziget déli harmadában található. Nagyjából téglalap alakú, kb. 1100 kilométer hosszú és átlagosan 500 km széles. Mintegy másfél Spanyolország nagyságú.

A nagyon ritka, alkalmi esőzések virágba boríthatják a sivatagot. Ilyenkor növények törnek elő a talaj alatti nedvességet megcsapolva és hónapokig zöldek maradhatnak. Mintegy húsz növényfaj alkalmazkodott ehhez a barátságtalan környezethez, valamint egyes rovarok, pókfajok, skorpiók, gyíkok és néhány rágcsáló.

Elképesztő ugye?

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző bejegyzésÍme pár ház, ami kívül nem túl megnyerő, de elképesztő, ami belül vár!
Következő bejegyzés20 képes bizonyíték, amely megmutatja, hogy a föld milyen csodálatos hely.