2022 november 27 vasárnap
KezdőlapDivatAz autodidakta apa több, mint 100 ruhát varrt kislányának, majd be is...

Az autodidakta apa több, mint 100 ruhát varrt kislányának, majd be is mutatták a kollekciót

-

Nem minden kislány lehet olyan szerencsés, hogy csakis külön neki varrnak ruhákat. Arról már nem is beszélve, ha ezt éppen édesapja teszi. Xu Ruiqin egy kínai férfi, aki már több, mint száz darab ruhát varrt kislányának. Az apa rendkívül tehetséges, hiszen nem éppen szokványos kollekcióról van szó. Olyan részletességgel dolgozta ki az általa varrt ruhákat, hogy egyszerűen csodálatosak lettek. Ezt a ruhatárat bármelyik kislány szívesen viselné, ebben biztosak vagyunk.

Az egész néhány olcsó anyaggal kezdődött.

Xu Ruiqin gyakran látogatja a helyi piacot, ahol megfizethető áron vehet anyagokat. A története is itt kezdődött, ugyanis egy pöttyös pamutszövetet vett, ami nem került sokba. Mivel éppen nyár volt, kislányának, Xixinek gyakran kellett ruhát cserélnie, így az apuka kézzel készített neki néhány darabot, amikbe Xixi gyönyörűen mutatott.

Látva a jól sikerült ruhákat, minden alkalommal, amikor elhaladt a piac mellett, vásárolt valami olcsó szövetet és megvarrta azt a lányának.

Ruiqin az anyjától kapott varrógéppel tevékenykedett és mindössze egy nap alatt elkészített egy egyszerűbb ruhát, míg a bonyolultabb stílusúakat körülbelül két hét alatt fejezte be.

Az ötletek jöttek mindenhonnan…

Az autodidakta apa varráskészsége eleinte csak korlátozott volt, de néhány közzétett videó után sok biztatást kapott. Xu az internetről és a hozzászólásokból merített inspirációt, na és persze kislánya igényeit is figyelembe vette.

A ruhák egyáltalán nem szokványosak, de éppen ez bennük a jó. Xixi azt mondta, azért szereti leginkább apukája munkáját, mert egyetlen lány sem jön vele szembe ugyanolyan szettben, mint amiben éppen ő van. A kislány ezekben jár iskolába, családi összejövetelekre és vásárolni is. Szórakoztató számára kiválasztani, mit vegyen fel a hét különböző napjain.

A ruhák kizárólag Xixinek készülnek.

Xu csak a lányának varr, nem akar pénzt csinálni belőle sem eladással, sem bemutatókkal. Számára a varrás egy hobbi, ami enyhíti a stresszt és persze boldoggá teszi kislányát. Azon viszont már elgondolkodott, hogy egy napon majd rászoruló gyerekeknek adományozza a lánya által viselt és már kinőtt ruhadarabokat.

Jövőbeli tervek

Az édesapának egyelőre nincsenek jövőbeli tervei, csak kislányára szeretne összpontosítani, hiszen, mint mondja, nagyon gyorsan fel fog nőni. Hamarabb, mint ő szeretné. A későbbiekben talán létrehoznak egy saját márkát és a rászoruló embereknek segítenek, de ehhez Xixi még túl kicsi. Ha befejezi tanulmányait, talán majd beszélnek róla.

Íme Xu Ruiqin legjobb alkotásai:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Ezek is érdekelhetnek