2022 június 27 hétfő
KezdőlapEmberekAz édesanya elítéli az olyan felelőtlen sofőröket mint a saját fia, miután...

Az édesanya elítéli az olyan felelőtlen sofőröket mint a saját fia, miután elveszítette őt. További négy ártatlan embert vitt magával a halálba…

-

El sem tudunk képzelni nagyobb fájdalmat egy gyermek elvesztésénél. Ám Melissa Hayes-McGuinnessnek, az ausztrál gyászoló édesanyának, nem csak ezt kellett elviselnie. Szembe kellett néznie a ténnyel, hogy fia ittasan vezetett és balesetet okozott, ami 5 ember életét követelte.

A tragédia 2012. december 8-án történt, a 18 éves Jordan, egy nagyon felelőtlen döntést hozott aznap éjjel. Alkoholt és marihuánát is fogyasztott, így ült be a volán mögé. Miközben haladt az autópályán, nekiütközött egy autónak, ami lerobbant, és utasai épp a mentésre vártak. Éjfél körül történt mindez, nagyjából 140 km/h sebességgel hajtott bele Jordan a másik autóba.

Mind a négy várakozó utas életét vesztette a balesetben, és Jordan is. Közöttük volt egy 23 éves férfi és egy 20 éves lány, akik egy 13 hónapos csecsemő szülei voltak.

A fiú édesanyja elmondta, hogy ennél rosszabb baleset nem is történhetett volna. – “Nekem ezzel már örökké együtt kell élnem, hogy egy ittasan vezető fiú édesanyja vagyok. Ő volt a hibás, miatta nem mehetnek többé haza azok az emberek sem. Pedig Jordan jó fiú volt, nagyon jó ember, csak hozott egy rossz döntést” – mondta könnyeivel küszködve az anyuka.

A tragédia hatására Melissanak új küldetése lett az életben. Megalapította a You Choose – Youth Road Safety kampányt, mely keretében ausztrál középiskolákat látogat meg, és figyelmezteti a fiatalokat, elmeséli nekik történetét.

Melissa üzenete a fiataloknak: “Ez egy tragédia. Egy borzalmas történet. Remélem tudok segíteni másoknak, hogy elmesélem a mi sztorinkat. Nekem csak ennyi maradt, egy édesanya, aki elmegy a fia temetésére, akinek össze kell szednie a széthullott darabokat. Egy pillanat alatt válhat az autód a saját koporsóddá.”

Talán a legszívbemarkolóbb része a beszédnek, amikor felolvassa az üzenetet, amit fia, Jordan nevében írt: “Visszagondolva bármit megtennék azért, hogy azon az éjszakán csak egy fának ütköztem volna neki, hogy ne vettem volna el 4 életet, hogy ez ne az én lelkemen száradjon. Azok a fiatalok nem érdemelték ezt meg, de azt hiszem én igen. Nagy hibát vétettem, és óriási árat fizettem érte. Én vagyok az oka annak, hogy az a kisbaba soha többet nem láthatja a szüleit. Megbocsáthatatlan dolgot tettem.”

Elmesélte azt is, hogy milyen volt fia… “Egy kedves, szerethető ember, jó tanuló, jó sportoló. De mindez már hiába, mert a történtek után senkit sem érdekelt, hogy milyen jó gyerek volt. Szörnyű örökséget hagyott a családjára, és az áldozatok családjára. Mindezt azért, mert ivott, marihuánát szívott, és túl gyorsan ment.”

Melissa nem akar a jóról és a rosszról papolni a fiataloknak. Csak megmutat egy felvételt a temetésről nekik, és elmondja, hogy mindenki gondoljon bele, milyen szörnyű lenne, ha a saját családjuk állna ott. Megmutatja ezt a gyászos utat, a kezdetektől, a boldog fiataltól, mostanáig, egy megkeseredett családig. Minden nap eszébe jut, hogy bár ne az ő fiával történt volna.

Az édesanya elmondta, hogy még mindig nagyon szereti a fiát, de nem tud változtatni a történteken, bármennyire is szeretne.

“Jordan aznap este meghatározta az egész életét. Vannak választások, és vannak balesetek. Aznap éjjel az áldozatokat érte baleset, a fiamnak nem balesete volt. Jordan meghozott egy döntést, egy rossz döntést.”

Ezek is érdekelhetnek