2022 július 3 vasárnap
KezdőlapÁllatokAz egész internet kiakadt a részeg fiatalokra, akik ráugrottak a vízben lebegő...

Az egész internet kiakadt a részeg fiatalokra, akik ráugrottak a vízben lebegő cápa hátára

-

Az emberek tele vannak előítéletekkel, s fenntartásokkal kezelik a cápákat. Ez valószínűleg annak a sok filmnek köszönhető, melyben vérengző fenevadnak állították be őket. Holott a cápák nem annyira agresszívak, mint a orkák vagy más néven kardszárnyú delfinek. Tudósok szerint vitathatatlanul ők állnak a tengeri tápláléklánc csúcsán, ugyanis gyakorlatilag mindent megesznek. Még a náluk nagyobb bálnákat is képesek megtámadni, s elfogyasztani. Bizonyos esetekben még emberre is támadnak, bár ez nagyon ritka. Általában összetévesztik őket a fókákkal, melyet szívesen fogyasztanak.

A cápák is csak okkal, és bizonyos helyzetekben támadnak emberre. Ha kiprovokálják akkor valószínű, hogy támadásba lendülnek. Pontosan emiatt akadt ki az egész internet egy csapat fiatal férfira, akik jó szórakozásnak tartották, hogy egy hajóról egy cápa hátára ugranak.

A megdöbbentő videón egy óriáscápa (basking shark) látható, mely a víz felszínén lebeg, miközben a közelében egy férfiakkal teli hajó áll. Az egyik férfi hirtelen úgy dönt, hogy jó ötlet megmártózni, és beugrik a tengerbe, ám közvetlenül a nagy hal tetején landol. Kis idő után egy másik férfi is csatlakozik az elsőhöz, s eddigre már a cápa eltávolodik a hangos és illuminált állapotban lévő csoporttól.

A Barstool Sports által megosztott felvételek futótűzként terjedtek a neten, s egyöntetű ellenszenvet és haragot váltottak ki az emberekből. Az egyik Twitter felhasználó azt írta:

“Soha nem kívántam senkinek, hogy cápa támadás érje, míg meg nem láttam ezt a videót.”

“Vicces lenne, ha valami ismeretlen szörnyeteg nem sokkal később lehúzta volna a mélybe.” – írta egy másik.

“A röhögés és ordítás hamar sikoltozássá vált volna, ha az az állat úgy dönt, rájuk támad.” – állt a harmadik kommentben.

Sokan ostobának és felelőtlennek tartották a fiúkat, míg akadtak, akik az állatot sajnálták, hogy kettő ilyen bárgyú emberrel kell a tengeren osztoznia.

Ez az eset nagyon könnyen végződhetett volna rosszul, szerencséjük volt, hogy az állat inkább elúszott onnan. Az azonban nem derült ki, hogy a felvétel a világ mely részén készült, az viszont biztos, hogy eme állatok lassan mozognak és elég jól tolerálják a búvárokat.

A videó ezen a linken tekinthető meg.

Egy másik videóban is hasonló eset történt. Ott egy fiatalember döntött úgy, hogy megmártózik a tengerben, ám hamar rájön, hogy rossz ötlet volt beleugrani, ugyanis észrevette, hogy valami hatalmas állat közeledik felé. Pánikjában azonnal elkezdett visszaúszni a csónakhoz, ám eközben az állat hozzáért, melytől még jobban megijedt.

A barátja, aki megpróbálta lekövetni a csónakról az állatot, azt mondta, hogy ez nem is óriáscápa (basking shark).

Szerinted is felelőtlenek voltak a fiúk?

Ezek is érdekelhetnek