2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekAz egész internetet sokkolta a 36 éves édesanya, mikor fogsor nélkül jelentkezett...

Az egész internetet sokkolta a 36 éves édesanya, mikor fogsor nélkül jelentkezett be TikTokon

-

Sokan azt gondolják, hogy a várandósság egy nagyon könnyű időszak pedig ez nem igaz. A kismamák egyik szeme sír a másik pedig nevet. Örülnek, mert végre valahára bővül a család, és életet adhatnak egy kisbabának, ám szomorúak, mert a testük rohamos változásait nem tudják követni és feldolgozni. Egy terhesség elég sokat elvesz egy kismamától, mert a szervezet inkább a magzat fejlődésére összpontosít. Nem egy és nem két anyuka számolt be arról, hogy várandósság alatt, úgy hullott a hajuk, mintha muszáj lenne, és fogaik állapota is zuhanórepülésben romlott.

A 36 éves Alicia is hasonló cipőben járt mikor először került áldott állapotba. Fogai eszméletlen gyorsan romlani kezdtek, és rövid időn belül kitört az első két szemfoga. A fiatal kismama akkor teljesen összetört. Úgy érezte, ezek után már nem fogják úgy tisztelni őt, mintha ép fogsora lenne. Attól is félt, hogy férje, a gyermeke édesapja el fogja emiatt hagyni.

Egy interjúban elmesélte, hogy fiatalkorában soha nem volt problémája a fogaival, csak 18 éves korában lyukadt ki az egyik, de ezen kívül egészségesek voltak.

Szakemberek szerint nem ritka, hogy a kismamák fogászati jellegű problémákat tapasztalnak terhesség alatt. Statisztikai adatok alapján a nők nagyjából 75%-át érinti a várandósság alatti fogínygyulladás. Az sem ritka, hogy megnő a szuvasodás kialakulásának kockázata. Ezt sajnos a hormonháztartás felborulása okozza.

Alicia 21 évesen várta első gyermekét, mikor romlani kezdett az állapota. Mivel nagyon félt a fogorvostól ezért sokáig nem is ment el. Megpróbált együtt élni a fájdalommal, de hiába. A probléma még tovább súlyosbodott, mikor 24 évesen második gyermekét hordta a szíve alatt. Volt olyan, hogy hamburgerevés közben tört ki a foga.

Ekkor már nem volt más választása, mint meglátogatni a fogorvost. Akkor csak tűzoltásként végeztek el rajta egy beavatkozást. A harmadik illetve a negyedik terhessége alatt viszont az egész fogsora tönkrement. Nem volt más választása mint alsó-felső műfogsort csináltatni. Az egész procedúra költsége körülbelül 5 millió forintnak megfelelő dollárba került.

@princxssglitterhead

Reply to @sylviaaa881 You’re right! Our faces NEED support from ##dentures OR ##naturalteeth OR you will have ##boneloss ##snapindentures ##WorthTheWait##fy

♬ original sound – princessglitterhead

Alicia ezek után soha többet nem rejtette el mosolyát, mindegy, hogy a szájában volt a fogsor vagy sem. Olyannyira megtanulta elfogadni magát, hogy még egy videót is feltöltött TikTokra, ahol azt mutogatja, hogyan néz ki fogsor nélkül.

@princxssglitterhead

Makeup wouldn’t look the same thrown on a wall😉😘##shapeshiftmakeup ##iwin ##catfishqueen ##toothlessprincess ##mua ##OneStepCloser ##getreadywithme ##fyp

♬ Oops!…I Did It Again – Britney Spears

Arra ösztönöz mindenkit, hogy ne rejtsék el valódi énjüket, hanem büszkén vállalják fel. A videóit több millióan tekintették már meg, és bizony sokan példaképként tekintettek rá. TikTok profilján, szinte csak olyan felvételek vannak, ahol vagy kiveszi a fogsorát, vagy azzal játszik, vagy megmutatja milyen vele és nélküle. Az ő esete mindenkinek erőt ad ahhoz, hogy felvállalják magukat akkor is, ha nem tökéletesek.

@princxssglitterhead

##inverted 😜Had to do it @iamtoothlessandruthless 🙌🏼##iseered ##nocatfishinghere ##toothlessprincess ##TheChallengeAllStars ##denturechallenge ##fypシ

♬ I See Red – Everybody Loves An Outlaw

Nem kell szégyellni, hogy rendbe hoztunk valamit magunkon, ami elősegítette az életminőségünk javulását. A gyermekeink olyan szülőket érdemelnek, akik mindig vidámak és sokat mosolyognak. Mi szülők pedig megérdemeljük, hogy szeressenek bennünket és boldogok legyünk. Jogunk van eldönteni, mi a legjobb nekünk, mi az amitől teljessé válunk.” – nyilatkozta.

Ha még több tartalomra vagy kíváncsi tőle, akkor keresd fel TikTok oldalát.

Ezek is érdekelhetnek