2022 november 27 vasárnap
KezdőlapHírekAz egész ország Zente kezelésére gyűjtött - A kisfiú ma kapja meg...

Az egész ország Zente kezelésére gyűjtött – A kisfiú ma kapja meg a 700 milliós gyógyszert

-

A gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Zente ma a budapesti Bethesda Gyermekkórházban kapja meg a kezelést, amely dönteni fog majd a sorsáról.

Az elmúlt hetekben az egész ország megismerte Zentét, aki súlyos betegségben szenved. 700 millió forintra volt szükség ahhoz, hogy a kisfiú megfelelő kezelést kaphasson, amely megváltoztatja majd az életét.

Zente szülei szeptemberben indítottak gyűjtést kisfiuk számára, aki gerincvelői izomsorvadásban szenved. A rendkívül költséges génterápia összege azonban viszonylag rövid idő alatt összegyűlt, mert az egész ország egy emberként állt a kisfiú mögött és segíteni akart rajta.

Amellett, hogy a család most már finanszírozni tudja a gyógyszert kisfiuk számára, még külföldre sem kell elutazniuk, ugyanis Magyarországon is el tudják végezni a terápiát.

A mai napon a Bethesda Gyermekkórházban kapja meg Zente a világ legdrágább gyógyszerét. A kórház közleményében még azt is elmondták az orvosok, hogy sajtótájékoztatót is tartanak a gyógyszer beadásáról, valamint a speciális, Európában még nem törzskönyvezett génterápiás módszer szakmai hátterét is bemutatják majd.

Mindeközben egy másik 700 millió forintos Zolgensman nevű gyógyszerre is megkezdték a gyűjtést Levente számára, aki SMA- betegségben szenved. Levente családját azonban nagyon szorítja az idő, hiszen ahhoz, hogy a kisfiú meggyógyuljon, kétéves kora előtt meg kell kapnia a gyógyszert. Levente decemberben ünnepli majd második születésnapját, így rendkívül fontos, hogy mihamarabb összegyűljön a kezeléshez szükséges összeg.

Ő itt Levente, akinek szintén hatalmas segítségre van szüksége.

Ezek is érdekelhetnek