2022 július 5 kedd
KezdőlapÉrdekességekAz erdőben túrázott két turista - Először egy titokzatos barlangot fedeztek fel,...

Az erdőben túrázott két turista – Először egy titokzatos barlangot fedeztek fel, aztán jött az igazi döbbenet

-

Milyen jó is túrázgatni. Szabad levegő, amely tiszta. Hallani a madarak csicsergését, a fás susogását. Létezik ennél jobb dolog, hogy megnyugodjunk és kizökkenjünk a mindennapi stresszből és mókuskerékből? Nem. Na persze, ha egy medvével kerülünk szembe, akkor izgalmas tud lenni, de a most következő történet mindenféle vadállat nélkül is megugrasztja a pulzusunkat.

Ole Bissenberg egyike azoknak a férfiaknak, akik kirándulgattak egy norvég erdőben Mossemarka falu közelében. A tervük egyszerű volt. Csak ellenőrizniük kellett, hogy a terület alkalmas-e családi sétákra. A helyzet azonban bonyolódni látszott, mihelyst felfedeztek egy titokzatos barlangot, mely a második világháború alatt a norvég ellenállási mozgalom rejtekhelyeként szolgált.

A férfi a VG.no portálnak adott interjúban elárulta, hogy nem számítottak ilyen felfedezésre. A terület egyébként teljesen hétköznapi, talán egy kicsit unalmas is volt. Csak a barlang megtalálása után jöttek rá, hogy lesz itt még érdekesség.

Átkutatták a területet és egy rést véltek felfedezni, melyben furcsa csomagok voltak. Négy, hogy számszerűsítsük. Mindegyik gondosan beragasztva. Miután kinyitották őket, a férfiak nem hittek a szemüknek. Belül 500-as és 1000-es címletekben voltak norvég koronák melyek 1999-ben kerültek nyomtatásra.

A barátok hazavitték a pénzt és a megállapított összeg körülbelül kétmillió korona lett. Ez magyar forintban átszámolva 70.000.000 forint, ami szép kis summa.

Egy szervezett bűnözéssel foglalkozó csoport vizsgálja az ügyet. A rendőröknek ellenőrizniük kell, hogy a pénz nem illegális forrásból való-e. Ezt azt az ujjlenyomatok és a bankjegyek sorszáma alapján lehet kideríteni.

Mit gondoltok? Ti is örülnétek egy ilyen kis “borravalónak”? 🙂

Ezek is érdekelhetnek