2023 február 6 hétfő
KezdőlapTech & TudományAz étteremnek külön étlapja van a politikusok számára. "Ha ők megadóztathatnak minket,...

Az étteremnek külön étlapja van a politikusok számára. “Ha ők megadóztathatnak minket, akkor mi is őket…”

-

Az étterem külön étlapot vezetett be a politikusok számára. Sőt, az energia- és gáztársaságok valamennyi dolgozója is az új árakon ehet csak.

Az étterem külön étlapot vezetett be a politikusok számára

A Garaż étterem Kielce legeredetibb étterme. Egy hangulatos hely a város kellős közepén. Az egyes ételek árai azonban meglepőek. Például a víz önmagában “csak” 39 PLN-be (3500 Forintba) kerül. Honnan jönnek ilyen abszurd árak? Az étterem vezetése a legfontosabb érvként a borzalmas energianövekedést hozza fel, amely 9 hónap alatt 997 százalékkal nőtt.

kep 2022 10 13 134045202
Az étteremnek külön étlapja van a politikusok számára. "Ha ők megadóztathatnak minket, akkor mi is őket..."

A jelenlegi étlapunkat a növekedés mértékének megfelelően újraszámoltuk, és arra biztatunk minden döntéshozót, aki ezért felelős, hogy étlapunkkal fedezze a működésünk költségeit, azaz az energiaköltségeket. Az árakat az energiaárakhoz viszonyítva határoztuk meg. -olvashatjuk az étterem étlapján

A leíráshoz mellékeltek egy táblázatot, amely egyértelműen bemutatja, hogy az áram ára 28.000 forintról-ről 250.000 forintra, a gázé pedig 10000 forintról 115.000 forintra nőtt. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy csak olyan akciót kezdeményeznek, amely felhívja az emberek figyelmét a napi problémákra. Az étterem külön árlistát vezet be csak a politikusok számára.

Párat kiemeltünk az étlapról…

Marha tatár: 25.000 Ft

Hamburger: 20.000 Ft

Cézár saláta: 13:000 Ft

Ha olyan könnyedén és meggondolatlanul emelnénk az árakat, mint ahogy döntéshozóink teszik, az étlapunk pontosan úgy nézne ki, mint a fenti. Ezért kedves vendégeink tudjuk, hogy nálunk drágább, mint egy éve, vagy akár két hónapja, de vannak olyan tényezők, amelyekre nincs befolyásunk, és a megtakarításokat, az okos vásárlásokat és az árameladósodást igyekszünk fenntartani.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek