2023 június 10 szombat
KezdőlapÉrdekességekAz EU-nak elege lett: "Orbánnak döntenie kell. Oroszország vagy Európa"

Az EU-nak elege lett: „Orbánnak döntenie kell. Oroszország vagy Európa”

-

Orbánnak döntenie kell.

Folyamatosan zajlanak a tárgyalások ez Európai Bizottság (EB) és a tagállamok között. A téma az oroszok ellen bevetendő hatodik szankciós csomag, amelynek legfontosabb és legkényesebb eleme az olajembargó.

orban
Az EU-nak elege lett: "Orbánnak döntenie kell. Oroszország vagy Európa"

Az EU diplomaták szerint előbb utóbb megszületik a megállapodás a büntetőintézkedésekről. Ebben helyet kaphat Magyarország is, mivel ellenezzük az olajstopot.

A szankciók hatályba lépéséhez mindegyik tagállam egyetértésére szükség van.

Brüsszelben tisztában vannak vele, hogy egyes tagállamoknak időre van szüksége ahhoz, hogy leváljon az orosz olajszállításról.

kep 2022 05 19 061328479
Az EU-nak elege lett: "Orbánnak döntenie kell. Oroszország vagy Európa"

Az EU keze meg van kötve, ugyanis senki nem támogatja, hogy az olajembargót kivegyék a szankciós csomagból, ugyanakkor Magyarország részvétele nélkül nem feltétlenül lehet egy ilyet végrehajtani. Nem felel meg az európai uniós döntéshozatal hagyományainak, ráadásul jogilag is körülményes megoldani.

orbank2
Az EU-nak elege lett: "Orbánnak döntenie kell. Oroszország vagy Európa"

„Magyarországnak végül színt kell vallania, hogy hol áll az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban. Megértjük, hogy nagy mértékben függ az orosz olajtól, és úgy véljük, hogy az Európai Bizottság ésszerű javaslatokat tett le az asztalra”.

-mondta egy uniós diplomata

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek