2022 június 27 hétfő
KezdőlapDivatAz évek során olyat tett, ami végül a halálához vezetett. Sajnos sok...

Az évek során olyat tett, ami végül a halálához vezetett. Sajnos sok nő csinálja ugyanezt nap mint nap

-

Sok mindent teszünk napi szinten anélkül, hogy igazán tudatában lennénk annak, hogy mennyire káros az egészségünkre. Némelyikük akár életveszélyes is lehet. Nyilván most nem arról van szó, hogy ne bagózzunk, igyunk stb. Ezekről mindenki pontosan tudja, hogy káros. De bizonyos dolgokba nem gondolunk bele.

Ashley Trenner Washingtonban élt. Sajnos az ott uralkodó éghajlat miatt nem tudott nap mint nap napozni. Úgy gondolta, hogy a lebarnult bőr teszi majd fiatalossá, ezáltal sokkal vonzóbbá.

Rendszeres szolizó volt. Odáig fajult a dolog, hogy el sem tudta képzelni az életét anélkül, hogy ne menne el. 15 évesen már hetente többször is befeküdt a szoláriumba és még csak ekkor kezdte a középiskolát.

Eleinte csak ritkábban járt, de ahogy telt az idő egyre többször és többször ment el. Soha, senki nem szólt neki, hogy tarthatnál egy kis szünetet, vagy hogy ez nem annyira egészséges.

Azt mondogatta mindig: “Nem érdekel, ha meghalok egy szoláriumba, amíg tudom, hogy szépen, lebarnult bőrrel fogok meghalni. Ma sírni tudnék, ha eszembe jutnak ezek a szavak…”

24 éves korában az anyja szó szerint könyörgött neki, hogy hagyja abba a szolizást. A lány azonban hallani sem akart róla. Sajnos egy nap Ashley valami furcsa változást fedezett fel bőrén. Elment a bőrgyógyászhoz, aki eltávolította az elváltozást. A lány természetesen folytatta a szolizást a műtét után.

Egy év múlva az elváltozás ismét megjelent a bőrén. Nagyobb volt, fájt és csak növekedett. Újra elment az orvoshoz.

Melanómát diagnosztizáltak nála

Ezt az elváltozást is eltávolították, valamint a közelében lévő nyirokcsomókat. Három év múlva, mikor azt hitte a lány, hogy végre meggyógyult, a melanóma ismét visszatért. Ekkor már a jobb csípőjén. Az orvosok itt már tudták, hogy a lány ebben a harcban nem nyerhet.

A nő a betegséggel folytatott hosszú küzdelem után meghalt.

Nem sokkal halála előtt Ashley mindent megtett, hogy a fiatal lányok figyelmét felhívja a folyamatos szoláriumlátogatásra. Halálos ágyán, arca részben lebénult, csak ennyit mondott: Ha a történetem csak egyetlen embert is megment a haláltól, az valami gyönyörű lesz. Bárcsak így lenne. A barnulás nem éri meg…ne feledjétek!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek