2022 december 4 vasárnap
KezdőlapEmberekAz idős pár 63 éve kelt egybe - Egy óra különbséggel hunytak...

Az idős pár 63 éve kelt egybe – Egy óra különbséggel hunytak el a koronavírus miatt

-

A koronavírus-járvány már hosszú ideje pusztít az egész világon, de még mindig nem látjuk a végét. Több millió fertőzött, haláleset és gyógyult emberek. Egyetlen reményünk a vakcina lehet, ami már tesztelés alatt áll és hamarosan hazánkban is megkezdődhetnek az oltások, ha minden a tervek szerint megy. Addig azonban be kell tartanunk a szabályokat, hogy megfékezzük a vírus további terjedését.

A koronavírus különösen veszélyes az idősekre, a krónikus betegségekben szenvedőkre, éppen ezért nagyon kell vigyáznunk nagyszüleinkre, idős rokonainkra. A következő történet egy idős házaspáré, akik megfertőződtek a kórral, ami sajnos legyőzte őket. A házaspár története egyenesen könnyfakasztó, ugyanis mindvégig elválaszthatatlanok voltak.

A 83 éves Olga és férje, a 82 éves Vincenzo Molina a lombardiai Sesto San Giovanniban éltek. Bár mindketten nagyon óvatosak és elővigyázatosak voltak, még otthonukat is alig hagyták el, mégsem tudták elkerülni, hogy megfertőződjenek a COVID-19-cel. Először a férjnél jelentkeztek a koronavírus tünetei. Vincenzo valószínűleg a gyógyszertárban vagy a boltban kaphatta el a fertőzést.

A betegség első tünetei november elején jelentkeztek nála, majd néhány nappal később felesége is kezdte rosszul érezni magát. Unokájuk elmondta, hogy egy héten keresztül sem ért ki hozzájuk az orvos, sőt, a mentősök sem a tesztekkel. A házaspár végül a monzai kórházban kötött ki. Sajnos alapbetegségeik és koruk miatt már nem tudták felvenni a harcot a vírussal, így Olga négy napos kórházi kezelés elhunyt. Férje, Vincenzo mindössze egy órával később követte szeretett feleségét a másvilágra.

A koronavírus-járvány kezdete óta borzasztó volt a helyzet Olaszországban, Lombardia pedig gócpont is volt. Bár az első és a második hullám között úgy tűnt, minden kontroll alá került, most azonban ismét rosszabbodik a helyzet az országban. Az elmúlt pár napban, naponta harmincezer felett volt az új fertőzöttek száma, a haláleseteké pedig meghaladta a hétszázat.

Április harmadika óta nem regisztráltak ennyi halálesetet az olaszoknál. Az olaszországi járvány teljes halálozási száma már 46 ezer fő fölé emelkedett.

Ezek is érdekelhetnek