2022 október 3 hétfő
KezdőlapEgészség"Az Instagram miatt lettem anorexiás." 30 kilóra fogyott a fiatal lány

“Az Instagram miatt lettem anorexiás.” 30 kilóra fogyott a fiatal lány

-

Egy tini, akinek a súlya közel harminc kilóra zuhant az anorexia alatt, azt állítja, hogy az Instagram nagy szerepet játszott abban, hogy ilyen állapotba került.

Jodie-Leigh Neil étkezési zavara 2013-ban kezdődött, miután legjobb barátja szívmegállás miatt meghalt.

Két évvel később már kórházban volt és tápszondára kellett kötni.

Egy időben napi 20 kalória volt csupán, amit bevitt a szervezetébe. Emellé még edzett is.

“Elviselhetetlenül fájtak a csontjaim és a szervezetem is szépen lassan kezdett leállni.”

Miután az orvosok azt mondták neki, hogy “meggyógyulsz vagy meghalsz”, a hampshire-i Yateley-ből származó 21 éves lány legyőzte az ételtől való félelmét, visszanyerte az életerejét, és mostanra elérte az egészséges súlyát.

24 órás felügyelet mellett és csoportterápia segítségével a bevitt kalóriamennyiség 3000 kalóriára emelkedett, és heti másfél kilót hízott.

Most, felépülése után Jodie-Leigh beszélt a közösségi média szerepéről.

“Az anorexia egy átverés. Átveri a tudatodat. Belenézel a tükörbe, vagy megnézel egy fotót magadról és kövérnek látod magad. Bármennyire is sovány vagy…”

A gond akkor van, ha a követőid között vannak olyanok, akiket elbűvöl az extrém soványság és még bátorítanak is abban, hogy tovább fogyjál.

Vannak olyan 13 éves kislányok, akik különböző bejegyzéseket osztanak meg a “célsúlyukról” és barátokat, pártfogókat keresnek a neten, hogy támogassa őket, míg elérik a veszélyesen alacsony súlyukat.

Instagramon gyakoriak az étkezési zavarokat, például az anorexiát és a bulímiát népszerűsítő és elbűvölő bejegyzések, hashtagek, képek és keresőkifejezések.

A közösségi médiák természetesen harcolnak az ilyen jellegű tartalom ellen.

„Nem engedélyezünk és soha nem is engedtünk olyan tartalmat, amely étkezési zavarokra buzdít vagy népszerűsít, és eltávolítjuk, amint tudomást szerezünk róla.”

“Sok evészavarból felépülő ember pozitív módon használja az Instagramot, hogy támogassa magát, és támogassa mások felépülését.”

Jodie-Leigh most arra használja a platformot, hogy segítsen más anorexiában szenvedőknek. A közösségi oldalakon dokumentálja a gyógyulását.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ez is érdekelhet: 18 ember, aki rálépett az egészséges test felé vezető útra

Ezek is érdekelhetnek