2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapÉrdekességekAz internetezők megosztották, hogyan kell túlélni egy katasztrófát

Az internetezők megosztották, hogyan kell túlélni egy katasztrófát

-

Annak ellenére, hogy igyekszünk elkerülni a bajt néha mégis képesek vagyunk belekerülni veszélyes helyzetekbe. Ez egy olyan dolog, amit nem igen lehet befolyásolni, mert ha az élet azt akarja, hogy olyan szituációba kerüljünk, úgy is olyanba fogunk. Annak érdekében, hogy ügyesen és okosan helyt tudjunk állni bizonyos szitukban fontos, hogy néhány alap dologgal tisztában legyünk. Például, hogyan tudunk segítségkérő morze jelzést leadni, vagy mit tegyünk, ha tornádóval találkozunk. Az internet rendkívül sok jó alternatívát kínál, amiket meg is osztunk veletek. Jelenlegi cikkünkben talpraesett és leleményes felhasználók trükkjeit, praktikáit írjuk le, hogy ti is ki tudjatok kászálódni egy-egy veszélyes helyzetből.

1, Ha egy ember kiabálva és hadonászva közelít meg, akkor valószínűleg csak meg akar ijeszteni, azonban, ha teljesen nyugodtan, rezzenéstelen arccal közelít feléd, akkor azonnal fuss el.

2, Ha bajba kerülsz, de sehogy nem tudsz segítséget hívni csak morzejelzéssel, akkor jó ha tudod, hogy a nemzetközi SOS morze kód: 3 rövid, 3 hosszú és 3 rövid jelzésből áll.

3, Nem kell előfizetéssel vagy feltöltött egyenleggel rendelkezned, hogy segítséget tudj hívni magadnak. A mentők, tűzoltók és rendőrök hívószámát teljesen ingyen és bérmentve lehet hívni. Szóval az egyenleg hiány ne tartson attól vissza, hogy segítséget hívj.

4, A szárat vörös vesebabot először meg kell főzni, majd a vizét le kell önteni. Erre azért van szükség, mert ha nem öntik le, akkor mérgezést okoz. Miután leöntötted, nyugodtan engedhetsz rá új vizet és elkészítheted az ételt, amit szerettél volna.

5, Ha valakit egy ideje a hideg rázott, de egy bizonyos idő után olyan melege lesz, hogy le akarja venni a ruháit, akkor ne hagyd neki, mivel hipotermiában (szervezet fokozott mértékű kihűlésében) szenved.

6, Ha úgy látod, hogy a tornádó nem mozog, akkor 100%, hogy feléd tart. Ez esetben gyorsan vedd fel a nyúlcipőt és térj ki előle.

7, Ha árvíz van a környékeden, akkor semmiképp se szállj liftbe, hanem a lépcsőt használd közlekedésre.

8, Mindig tarts a kocsidban mentő vagy túlélő gyertyát, főleg a hidegebb éghajlatú országokban, mivel egyetlen gyertya hője képes addig égni és melegen tartani, míg meg nem találnak. Néhány gyertya akár 36 óráig is éghet.

9, Ha a ház bármely pontján hal szagot érzel úgy, hogy senki sem csinált halat, akkor ellenőrizd és húzd ki az összes csatlakozót a fali konnektorokból, ugyanis ezzel elkerülhetsz egy elektromos tüzet.

10, Ha a házban, zárt térben pirított mandula szagot érzel, bár senki se pörköl azt, azonnal menj ki a házból, helyiségből mivel ilyen szaga van a ciánnak.

11, Ha jegesmedve üldöz, azonnal vedd le az egyik ruhadarabod és dobd a másik irányba, míg te menekülsz. A medvét el fogja bizonytalanítani és a ruhadarabot fogja megszagolni. Mielőtt újra a nyomodba ered próbáld felvenni a nyúlcipőt.

12, A barna kókuszdió olyan olajokat tartalmaz, mely dehidratáltságot okoz. Ennek elkerülése érdekében csak a zöld kókuszdió levét lehet meginni.

13, Ha a garázskapu ajtaja meghibásodott vagy karbantartást igényel, akkor azt mindenképp bízd a profi szerelőkre. Ennek az az oka, hogy a garázskapu rugója, akár végezhet is veled, ha nem megfelelően távolítod el.

14, Ha medencében tartózkodsz és fémes ízt érzel a szádban, akkor azonnal hagyd el a medencét, mivel elektromos rövidzárlat lehet benne.

15, Ha lángra kap az olaj vagy a zsír, semmiképpen ne használj vizet annak eloltására, mert nagyon könnyen megégetheted magad. Helyette használj szódabikarbónát, vagy fojtsd el egy fedővel, serpenyővel a lángot.

16, Ha szívrohamszerű tüneteket észlelsz rágj el egy aszpirint, mivel az képes enyhíteni vagy meg is szüntetni a tüneteket.

Ti ki tudnátok még valamivel egészíteni a listát?

Ezek is érdekelhetnek