2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEmberekAz iskolaigazgató porral oltóval leckéztette meg cigarettázó diákjait

Az iskolaigazgató porral oltóval leckéztette meg cigarettázó diákjait

-

A szülők és a diákok is megdicsérték az igazgatót, amiért megleckéztette a diákokat, módszere egészen egyedi volt.

Egy temesvári líceum igazgatójánál betelt a pohár, amikor egyik nap diákjait ismét dohányzáson kapta az iskola udvarán. Úgy döntött, hogy feladja nekik a leckét. A Jean Louis Calderon Líceum udvarán porral oltóval fújta le a cigiző gyerekeket.

Ion Ionici, iskolaigazgató a médiának azt mondta, hogy amellett, hogy meg akarta viccelni tanítványait, egy életre szóló leckének szánta a történteket. Elismerte azt is, hogy egy kicsit túlzásba esett, megbánta viselkedését, de abban a helyzetben ezt találta a lehető legjobbnak. Hozzátette, hogy ösztönből cselekedett, ugyanis az iskolában 50-100 fiatal rendszeresen dohányzik és egyáltalán nem zavarja őket, hogy mindezt az iskola udvarán teszik.

Az incidensben senkinek sem esett bántódása, nem kellett orvoshoz fordulnia egyetlen diáknak sem. A szülők pedig mindenben támogatták az igazgatót, megdicsérték és meg is köszönték neki magabiztos fellépését.

A megyei tanfelügyelőség szerint az iskola igazgatója senkit sem akart bántani, a készülék tartalmát sem közvetlenül a diákokra fújta, hanem magasabbra célzott vele. A történteket azonban így is ki kell vizsgálniuk, mert azt mondják, máshogy is meg lehetett volna leckéztetni a fiatalokat. Ezzel egyidejűleg pedig elnézést kértek a diákoktól és azok szüleitől is.

Az esetről videófelvétel is készült, amelyen azt is kiválóan lehet hallani, hogy a diákok nevetnek a történteken.

Ezek is érdekelhetnek