2022 május 24 kedd
KezdőlapEgészségAz NNK szerint mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon...

Az NNK szerint mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

-

Egy újabb lökés a szakadék szélén.

Sajnos sok honfitársunkat vesztettük el a koronavírus elleni harcban. Egyes orvosok és tudósok konkrétan a “háború” szót használják arra, ami most megy a világban. Valljuk be, hogy van benne valami.

2019. január 10-én kiadott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egy tájékoztatót, melyben többek között előírják, hogy

  • minden olyan elhalálozást be kell jelenteni, amely az oltást követő 1 hónapon belül történt

valamint

  • az oltást követő 1 hónapon belüli elhalálozás esetén a halottvizsgálatot végző orvosnak kezdeményeznie szükséges a kórboncolást, valamint az Oltást Követő Nem Kívánatos Esemény (OKNE) bejelentését.

Ez egyértelműen további terheket róhat az egészségügyre, mely amúgy is már a szakadék szélén táncol.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi rádióinterjújában említette, hogy a regisztrált 65 év felettiek 90 százaléka megkapta már a koronavírus elleni oltást. Legalább az elsőt.

Az NNK tájékoztatása szerint mindenkin, aki elmúlt 65 éves, és az oltást követő egy hónapon belül meghalt, kötelező boncolást végezni.

A telex.hu névtelen forrása szerint a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a halottvizsgálatot végző orvos az, aki eldönti, hogy kér-e boncolást vagy sem. Hozzájuk még nem jutott el ez az információ. Nem tudtak róla, hogy ez alapján kellene dolgozniuk.

Ezzel az lehet a gond, hogy a hamvasztásra kizárólag a kormányhivatalok adhatnak engedélyt. Ha nincs engedély, akkor a holttest visszakerül a kórházba boncolásra, így hűteni és tárolni kell. De a kórházak kapacitása ilyen téren is véges és előbb utóbb megtelik. A hivatalok nem férnek hozzá az elhunytak kórtörténeti előzményeihez, így nem látják, hogy az illető kapott-e valamiféle oltást.

A telex.hu megkereste az NNK-t és Országos Kórházi Főigazgatóságot, hogy kiderüljön ez mekkora terhet ró a kórházakra, de nem kaptak választ.

Egyes források szerint már nem végeznek mindenhol boncolást. Számtalan esetben kell az orvosoknak egy úgynevezett “boncolásmellőzési engedélyt” kiadni, mert le vannak terhelve és nincs kapacitásuk elvégezni a műveletet.

Lehetetlen minden oltás után elhunyt embert boncolni, annak ellenére, hogy tudományos szempontból komoly jelentősége lenne.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek