2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekAz önző édesanya törölte 14 éves lánya profiljait, amiket 1,7 millióan követtek

Az önző édesanya törölte 14 éves lánya profiljait, amiket 1,7 millióan követtek

-

Minden tini legnagyobb rémálma az, hogy egy nap elveszik tőlük a készülékeiket, ezzel megfosztva őket a barátaiktól és a közösségi oldalaiktól. A cikkünkben szereplő anyuka viszont egyáltalán nem elégedett meg azzal, hogy megfosztotta lányát a telefonjától. Ő ettől sokkal maradandóbbat akart, így fogta és törölte az Instagram valamint a TikTok fiókját, amiket több millióan követtek.

Fernanda Rocha Kannernek nem igen tetszett, amit lánya, a 14 éves Valentina csinált a közösségi oldalakon, ezért úgy döntött a kezébe veszi a dolgokat és törli a profilokat. Fernanda mindkét közösségi médiaalkalmazást “egészségtelennek” minősítette, ezért úgy gondolta az lesz a legjobb mindenki számára, ha törli ezeket. Valentinának, vagy netes nevén Nina Riosnak mindkét oldalán 1,7 millió követő volt.

Akkor hozta meg a drasztikus döntést miután látta milyen videókat és képeket tesz közzé a lánya.

“Amúgy is nehéz rájönni 14 évesen, hogy kivagy, de amikor közel 2 millió ember előtt pózol és táncol az veszélyes. Hiszen ezeket az embereket soha életében nem látta, nem is ismerik őt. Ilyenkor nagyon könnyű elveszíteni a kontrollt.” – mondta

Fernanda bevallotta, hogy sokan drasztikus lépésnek tartották, de úgy gondolja, hogy valóban szükséges volt. Hozzátette, hogy szerinte a való életben sokkal jobb és több tapasztalatot szerezhet, mind a szelfik és a videók világában.

“Elég szomorú, hogy a mai fiatal generáció számára, ez pusztán a hírnév megszerzéséről szól.”

Azt is elmondta, hogy a sok döbbent szülő mellett akadtak pártfogói is, akik dicsérték talpraesettségét és határozottságát.

Valentina a brazil heti Fantastico televíziós műsorban beszélt arról, hogyan érezte magát, amikor megtudta, hogy anyja törölte a profiljait.

“Nyilvánvalóan nem voltam túl boldog, sőt mondhatni nagyon is dühös lettem, de most már úgy érzem nem bánom.”

A 14 éves lány még nem tudja pontosan mikor tér vissza a közösségi média világába, ha egyáltalán visszatér.

“Én döntök. Jelenleg nem akarok, visszamenni. Talán valóban olyan dolog ez, ami az ember rosszabbik énjét hozza elő.”

Ti elfogadtátok volna, ha a szüleitek ugyanezt teszik?

Ezek is érdekelhetnek