2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberek"Az orosz elnök kémje voltam, de beleszerettem abba, akit el kellett csábítanom...

“Az orosz elnök kémje voltam, de beleszerettem abba, akit el kellett csábítanom – Most félelmemben élek és soha nem térhetek vissza Oroszországba”

-

Egy volt orosz kém elmesélte, milyen egy titkos ügynök élete, és hogyan sikerült belehabarodnia abba az illetőbe, akit meg kellett figyelnie és el kellett csábítania. A 36 éves Aliia Roza, aki ma már a divatvilágban tevékenykedik és élete nagy részét, London, Kalifornia és Milano közt ingázva tölti, régen az orosz elnök kémje volt.

Most olyan sztárokkal és hírességekkel dolgozik együtt, mint Károly herceg, Sadiq Khan london polgármestere és még sorolhatnánk. Ám a siker felé vezető út nehézségekkel és könnyekkel volt kikövezve.

Aliia a Szovjetunióban született, apja pedig magas rangú katonai tábornok volt ezért karrierje már azelőtt elrendeltetett volt, hogy megszületett volna. Édesapja akarata szerint a lány csatlakozott az orosz hadsereghez.

Állítása szerint kiképzése nem volt fenékig tejfel, mert már az első hetekben magáévá tette az egyik kollégája, holott ő ezt nem akarta. Meg kellett tanulnia, hogyan kell elcsábítani a férfiakat, hogy információt szedjen ki belőlük, hogyan kell ügyesen manipulálni őket, hogy elérje amit akar.

“A rendszer annyira korrupt volt, (és még mindig az), hogy nem mondhattam el apámnak mi történt, mert tudtam, hogy tönkre tenné a hírnevét.”

Elmesélte, hogy ő és még jó néhány nő társa kénytelen volt elsajátítani a csábítás művészetét, hogy értékes információkhoz jussanak.

“Megtanítottak minket arra, hogyan kell ügyesen csábítani és pszichológiailag manipulálni az embereket, hogy megeredjen a nyelvük. Ezeket az információkat át kellett adnunk a speciális szerveknek. Az első feladatom során örömlányt kellett játszanom, hogy bejussak az ominózus klubba.”

2004-ben, mikor Aliia még csak 19 éves volt, az egyik küldetése során beleesett abba a férfiba, akit el kellett volna csábítani némi infóért. Elmondása szerint a bűnözők kedvesebbek, mint a rendőrség.

Kiderült, hogy a férfi számára sem közömbös, ezért titkos szerelmi viszonyba keveredtek. “Néhány hónapig olyan életet éltem, amit addig még soha. 19 évesen gyakorlatilag gyerek voltam még, s mégis rosszfiúkkal lógtam együtt. Akkoriban jöttem rá arra, hogy a bűnözők sokkal kedvesebbek, mint a rendőrség tagjai.

Egy nap beleszerettem Vlagyimirba, ő tényleg segített nekem. Ő volt az egyetlen személy, akinek elmondtam, hogy mit tett velem a kollégám (persze még akkor sem fedtem fel magam). Kilenc hónappal a beépülésem után lelepleztek. Vlagyimir bandatagjai hamar rájöttek, hogy katonai szolgálatban vagyok valószínű amiatt mert nyomoztattak utánam. Ezután beültettek egy kocsiba, elvittek egy sötét erdőbe, majd nekem estek. Vlagyimir viszont közbelépett és megmentette az életem.

Vlagyimir egykori szeretője azonban beteljesítette a sorsát és kiiktatta. Összeszorult a szívem mikor megtudtam, hisz ez az ember mindig is kedvességet tanúsított felém és most már nincs többé. Mielőtt elhunyt megadta nekem azoknak az embereknek a nevét, akiket felkereshetek Moszkvában, ha bármi történne vele. Hozzátette, hogy senki mással ne beszéljek.

A rendőrség nyomozni kezdett és Vlagyimir barátai egy éven át rejtegettek. Amikor a dolgok elnyugodni látszódtak elkezdtem élni az életemet. Tudtam, hogy már soha többé nem térhetek vissza oda, ahonnan jöttem.”

Az egykori kémnek sikerült továbblépnie Moszkvában. Összejött egy orosz oligarchával, akihez 2006-ban feleségül ment majd gyermekeik születtek. Boldogságuk rövid ideig tartott, ugyanis nem sokkal később férje börtönbe került ahol el is hunyt.

A sors újabb lehetőséget kínált Aliia számára, mikor megkapta férje vagyonát és vállalati részvényeit. Újszülött fiával, Platonnal Svájcba majd Londonba költöztek mielőtt végleg letelepedtek volna az Egyesült Államokban, hogy luxus életet éljenek.

Aliia saját PR céget alapított, miután kamatoztatta a divat iránti szenvedélyét. Hamarosan hatalmas nemzetközi ügyfeleket szerzett. Jelenleg Kaliforniában él, és elég jól ismerik nevét a divatvilágban.

Egy 6 milliárd forintos Beverly Hills-i kúriában lakik 11 éves fiával.

“Végre felnőttem. Soha nem voltam elkényeztetve, soha nem kaptam ingyen semmit, semmi másom nem volt, mint a büszkeségem. Szóval most úgy érzem magam, mint Hamupipőke a modern világban! Nagyon hálás vagyok mindenért, amim van. Hosszú út vezetett oda, ahol most vagyok. Az életem rendkívül drámai eseményei ellenére semmit sem változtatnék. Még a negatív élettapasztalat is tapasztalat, és azért vagyok itt, hogy befejezzem életfeladatom.”

Aliia még mindig nem utazhat vissza Oroszországba, mert félti az életét, ezért inkább Görögországban és Dubaiban nyaral, hogy újra kapcsolatba léphessen családjával.

A fényes életmódja és hírneve ellenére aggódik, hogy egy nap utoléri a múltja. Instagramon jelenleg 721 ezren követik őt, ami biztos, hogy felkelti az orosz hadsereg figyelmét. Tudja, hogy voltaképpen bármikor eltehetnék láb alól, ám ez még mindig nem történt meg.

“Az élet rövid – úgy akarom élni, ahogy akarom.” – mondta.

Ezek is érdekelhetnek