2022 október 2 vasárnap
KezdőlapÉrdekességekAz oroszok az ukrán erdők kiirtását tervezik

Az oroszok az ukrán erdők kiirtását tervezik

-

Az oroszok az ukrán erdők kivágását tervezik. A cél, hogy eladják a fát. Erről a Twitteren számolt be kedden az ukrán hírszerzés. A sajtóközlemény szerint Ukrajnában utoljára a német megszállás idején történt hasonló.

Az oroszok az ukrán erdők kivágását tervezik

Vlagyimir Putyin és Szergej Sojgu ukrán erdők kivágását és eladását tervezi . Az ukrán titkosszolgálat a Twitteren tájékoztatott szándékaikról. A közleményben azt olvashatjuk, hogy “A megszálló állam tömeges fakivágásokat tervez”. Utaltak Sojgu védelmi miniszter Putyinnak írt levelére, amely “az elfoglalt földterületek kitermeléséről szól”.

Ebben a levélben Sojgu engedélyt kér az ukrán erdők, cserjék és zöldültetvények “teljes kiirtására”. Ez még csak a jéghegy csúcsa. Nem lesznek korlátozások. Még a fák életkorára, valamint a tulajdonformára vagy a “kitermelt fa használati jogával rendelkező” föld kategóriájára vonatkozóan sem.

Ha a hadsereg nem használja fel a fát, akkor eladja

Az a fa, amit nem Oroszország szükségleteire használnak fel, az értékesíthető. Az ebből befolyt összeget az orosz hadsereg szükségleteire fordítanák.

Ukrajna területén utoljára a náci megszállás idején történt, amikor a betolakodók anyagi és természeti értékeket pusztítottak és vittek el.

Korábban arról is beszámoltak, hogy az orosz katonák szándékosan mezőgazdasági berendezéseket semmisítenek meg Ukrajnában.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

 

Ezek is érdekelhetnek