2022 július 5 kedd
KezdőlapEmberekAz orvos leejtette az újszülött kisbabát - Bocsánatkérés helyett megdöbbentő szavak hangzottak...

Az orvos leejtette az újszülött kisbabát – Bocsánatkérés helyett megdöbbentő szavak hangzottak el a szülőszobában…

-

A legtöbb ember ismeri az a tétova érzést, mikor egy ismerőse, családtagja megkéri, hogy egy pillanatra fogja meg a babát, míg elintéz valamit, vagy kikeres valamit a pelenkázótáskában. Annak ellenére, hogy ezek a gyönyörű gyermekek mennyi boldogságot és örömöt tudnak okozni, egyeseknek nagy kihívást jelenthet megtartani őket. Mivel nagyon törékenyek ezért sokan feszélyezve érzik magukat, ha akárcsak egy pillanatra kell megtartaniuk.

Pontosan emiatt annyira lenyűgöző, ahogy a szülészeten dolgozó orvosok és ápolók olyan könnyen tartják az újszülötteket. Tapasztalataik ellenére azonban nekik is fokozott óvatossággal kell eljárniuk a kisbabák kezelésekor, hogy elkerüljék az olyan tragédiákat, mint ami a kis Iannel történt.

Édesanyja, Kristal Amezquita közösségi oldalán osztotta meg történetét a “Love What Matters” segítségével. Kristal és férje alig várták, hogy életük értelme megszülessen. Hatalmas boldogság járta át lelküket mikor kiderült, hogy kisbabájuk lesz. Azt azonban legvadabb álmaikban sem gondolták volna, hogy az a pillanat amire oly áhítattal vártak soha nem jön el az orvos hanyagsága miatt.

Kristal várandósága normálisan és zökkenőmentesen zajlott egészen addig az ominózus pillanatig. Mikor a 21. hétben járt hirtelen fájdalmat érzett a hasában, ezért azonnal elmentek a sürgősségire. Az orvosok zavaró híreket közöltek velük.

Komplikáció adódott a terhesség során és az orvosok szerint technikailag már vajúdott, holott a magzatvíz nem folyt el…. legalábbis nem oda ahova kellett volna. A fájdalom amit Kristal tapasztalt összehúzódásk voltak.

“Az orvos azt mondta a méhnyakam kitágult és a méhlepény érintkezésbe került a hüvelyi csatornával, ami fertőzést okozott. A fertőzés leküzdésének küszöbén álltam, és két lehetőségem volt és egyik sem volt túl kecsegtető. Fájt a szívem és összetört a világom.”

“Behelyeztek egy katétert és körülbelül fél órával később kényelmetlenül éreztem magam. Fájdalmaim voltak és teljesen összetörtem. Hívtam a nővért, mert mondtam neki, hogy ki akarom venni a katétert, de azt mondta, hogy kaptam epidurális érzéstelenítés ezért nem érezhetek semmit. Teljesen elvesztem.”

Nem sokkal később azt mondták Kristalnak, hogy nyomjon, s ekkor megszületett kisbabája, Ian. Az orvos megkérdezte Kristalt, hogy meg akarja-e fogni, ám akkor az orvos még csak a méhlepénnyel volt elfoglalva.

Ami ezután történt, teljesen megdöbbentette Kristalt. Élete örökre megváltozott, és egyszerűen nem hitte el, ami a szeme előtt történt.

Ian babát az orvos véletlenül a padlóra ejtette, majd néhány pillanat múlva megszólalt: „Rendben van, fiatal vagy, lesz még lehetőséged babát szülni.”

“Mivel Ian nagyon apró volt, ezért valahogy kicsúszott a kezeiből, és nem sikerült elkapniuk” – mondta Kristal.

Bármilyen apró is volt, Iant soha nem felejtik el.

Ezek is érdekelhetnek