Világunk.hu
2023 december 7 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapEgészségAz orvos válaszol: Ez történik a férfiakkal, ha sokáig nem "hancúrozhatnak". Komoly...

Az orvos válaszol: Ez történik a férfiakkal, ha sokáig nem „hancúrozhatnak”. Komoly egészségügyi gondokat…

-

Egyesek szerint a férfiakat csak AZ érdekli. Akár igaz, akár nem az bizonyított tény, hogy a dolog megvonása negatív élettani hatásokat eredményezhet.

Szex az emberi életben

Az emberiség két legnagyobb szükséglete az élelem és… a szex. A szex nem csak az öröm forrása. Ez egy olyan „tevékenység”, amelyben szeretetet, gyengédséget vagy érdeklődést mutatunk ki egy másik személy iránt.

kep 2022 07 24 125121294

Vannak, akik odáig mennek, hogy azt mondják, hogy egy férfi számára az összebújás van annyira fontos, mint a lélegzés. Másrészt egy nő könnyen lemond róla akár kedvenc ételéért is. Persze ez egyénfüggő, de ettől függetlenül látszik, hogy a férfiak statisztikailag jobban ki vannak éhezve a dologra. Tehát mi történik azokkal a férfiakkal, akik nem jutnak buja percekhez? Hogyan reagál a szervezetük?

kep 2022 07 24 125259287

Mi történik a férfiakkal, ha nem szexelnek?

A következmények eltérőek lehetnek. Nemcsak a kapcsolatokat érintik, hanem az egészséget és az élet egyéb területeit is. A szexológusok a következőkre figyelmeztetnek:

  • alacsonyabb libidó – minél hosszabb a szünet a szexuális tevékenységben, annál kevesebb a közösülési vágy.
  • erekciós problémák – a szexuális tevékenység hosszabb szünete az erekció fenntartásával és a későbbi közösülés során korai magömléssel kapcsolatos problémákhoz vezethet.
  • alacsonyabb tesztoszteronszint – a nemi élet fokozza a tesztoszteron termelődését, az izmokat és csontokat erősítő, a jó közérzetért is felelős hormon termelődését.
  • gyengébb immunrendszer – közösülés során a DHEA hormon termelődik, ami jótékony hatással van az immunrendszerre.
  • szívproblémák – A szex bizonyítottan véd a szívroham ellen, mivel a gyakori szex csökkenti a vérnyomást.
  • Nagyobb a rák kockázata – Bebizonyosodott, hogy a prosztatarák kialakulásának kockázata akár 30%-kal alacsonyabb azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen szexelnek.
  • depressziós hangulat – bebizonyosodott, hogy a szex megelőzi az idegességet, az ingerlékenységet, a haragot és minimalizálja a depresszió kockázatát.
  • alacsony önértékelés – a szex hiánya a szeretet és a másik személy elfogadásának hiányának a jele lehet, ami viszont csökkentheti az önbecsülést.
  • stressz problémák – szex közben megemelkedik az endorfin szintje, ami csökkenti a szorongást és hozzájárul a jobb közérzethez.
  • Párkapcsolati problémák – Az oxitocin szintje megemelkedik az orgazmus előtt, ami bizalmat épít és erősíti a kapcsolatokat.