2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekAz orvosok 0% esélyt adtak, hogy túléli. Egyéves lett a világ legkoraszülöttebb...

Az orvosok 0% esélyt adtak, hogy túléli. Egyéves lett a világ legkoraszülöttebb babája.

-

A súlya kevesebb mint fél kiló volt. Az orvosok szinte semmi esélyt nem adtak a túlélésére, azonban ebben a hónapban ünnepelte első születésnapját.

Világrekorder lett a valaha legkorábban született csecsemő. Richard William Hutchinson súlya kevesebb mint egy font volt (fél kiló), amikor világra jött és az orvosok nem sok esélyt adtak arra, hogy túléli. Ennek ellenére köszöni szépen jól van. Nem csak az első születésnapját ünnepelte, hanem azt is, hogy bekerült a Guiness-világrekordok könyvébe.

Richard az amerikai mininneapolisi Minnesota Gyermekkórházban született 5 hónappal korábban, mint kiírták. Az anyja, Beth Hutchinsonnál komplikációk léptek fel és elkezdett vajúdni. 131 nappal korábban született a vártnál és csupán 340 grammal. Olyan apró volt, hogy a szülők tenyerében is elfért.

A szülőknek azt mondták, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy életben marad. De ha sikerül neki, akkor azzal rekorder lesz.

Persze a szülők nem adták fel a reményt. Egyetlen pici gyermekükről volt szó.

“Tudtam, hogy Richard életének első hetei nagyon nehezek lesznek, de úgy éreztem, hogy ha ezt sikerül átvészelnie, akkor egy igazi túlélő lesz belőle.” – mesélte az apa.

A dolgot tetézte, hogy a koronavírus járvány miatt Richard szülei nem maradhattak mellette a kórházban éjszakára. Sőt! A többi családtag egyáltalán nem is látogathatta őt.

A szülőknek naponta meg kellett tenniük a több mint másfél órás utat, hogy meglátogathassák a picit. Ez persze cseppet sem zavarta őket. A lényeg, hogy együtt lehessen a család.

2020 decemberében, miután több mint hat hónapot töltött kórházban a gyermek, Richard végül hazamehetett a családjához.

“Nem hittem el, hogy ez ugyanaz a kisfiú volt. Mikor megszületett még átlátszott a bőre is. Az összes csontját, szervét látni lehetett. Mára pedig egy egészséges kisfiú vált belőle.”

Érdekesség: a szülőket egyáltalán nem érdekelte, hogy bekerültek a rekordok könyvébe. Számukra mindig is csak egy dolog volt fontos. Mégpedig az, hogy a pici egészséges legyen és boldog. Június 5-én volt az első születésnapja Richardnak.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

Ezek is érdekelhetnek