Világunk.hu
2023 szeptember 23 szombat
Világunk.hu
KezdőlapEgészségAz orvosok 0% esélyt adtak, hogy túlélik. 4 hónappal korábban született az...

Az orvosok 0% esélyt adtak, hogy túlélik. 4 hónappal korábban született az ikerpár…

-

A Guiness-rekordok könyvébe is bekerültek.

Amikor egy ontariói anya 21 héttel és öt nappal korábban megszülte ikreit, neki és férjének azt mondták az orvosok, hogy nincs esély arra , hogy a picik életben maradjanak.

A vártnál 126 nappal korábban született testvérek, Adiah és Adrial Nadarajah orvosi esélyei ellenére a testvérpár életben maradt, és a Guinness-rekordok szerint a világ legkoraszülöttebb ikerpárja lett.

kep 2023 05 13 122306744

Adiah mindössze 330 grammal, míg bátyja 420 grammal született, így a koraszülött ikrek együttes súlya sincs egy kiló.

Bár a teljes terhesség általában 40 hetes, Shakina Rajendram anya még azelőtt megkezdte a szülést, hogy az ikreket „életképesnek” ítélték volna.

Rajendram 21 hetes és ötnapos terhesen azt mondta, hogy éjszaka „rendkívüli fájdalomra”, összehúzódásokra és vérzésre ébredt. Férjével, Kevin Nadarajah-val vetéléstől tartottak.

A pár mindössze néhány hónappal az ikrek születése előtt élt át egy vetélést, így az orvosok figyelmeztetései az ikrek sorsáról még szívszorítóbbak lettek.

kep 2023 05 13 121758460

Szakorvosok azt mondták a reménykedő szülőknek, hogy nem tudnak segíteni egy ilyen korai terhesség esetén, mivel a legtöbb kórház meg sem próbálja újraéleszteni a 24. hét előtt született babákat.

Annak ellenére, hogy az orvosok ragaszkodtak ahhoz, hogy nincs remény, az ultrahangvizsgálat kimutatta, hogy az ikreknek még mindig erős volt a szívverése.

„Könyörögtünk az orvosoknak, tegyenek valamit, és mentsék meg a babákat” – mondta Rajendram. „Tehetetlennek éreztük magunkat. Nem tudtuk, mit tehetnénk még.”

kep 2023 05 13 121856510

Az orvosok azt mondták, hogy a 22. hétig benn kell „tartania” a babákat, különben ők sem tehetnek semmit.

A 153. napon éjfél előtt fél órával Rajendram hamisan azt hitte, hogy elfolyt a vize. Sírt, és bocsánatot kért a férjétől, mondván, hogy a babák „miattam fognak meghalni”.

Miután az orvosok közölték Rajendramtal, hogy még nem szakadt fel a vize, visszaaludt, és másnap 12:15-kor ébredt, amikor is elkezdett szülni.

Az ikrek kezelést kaptak és túlélték, bár az első néhány hónap kemény küzdelem volt.

Közel hat hónap elteltével az ikreket kiengedték a kórházból, és hazaengedték őket.

kep 2023 05 13 122237606

„Légy bátor, és állj ki, és támogasd azt, amire a babáidnak szüksége van” – mondta az anya.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via