2022 október 2 vasárnap
KezdőlapEgészségAz orvosok azt mondták neki, hogy a gyermeke "szörnyszülött" lesz. Mégis megszülte!

Az orvosok azt mondták neki, hogy a gyermeke “szörnyszülött” lesz. Mégis megszülte!

-

Az anyuka második gyermekével volt terhes. Bízott benne, hogy minden rendben lesz. Alaposan felkészült az anya szerepre, de a vizsgálatok megrémisztették. Egy ritka betegséget diagnosztizáltak a születendő gyermekénél.

Veronika teljesen összetört. Az orvosok azt tanácsolták neki, hogy vetesse el a gyermekét. Sőt! Még azt is mondták neki, hogy szörnyszülött lesz. Neki azonban ez meg sem fordult a fejében. Férje és az egész család támogatta a döntésében.

Miután a gyermek megszületett, az orvosok próbálták győzködni a szülőket, hogy adják örökbe a picit. Az volt a véleményük, hogy az egész családjukat tönkreteszi majd, mert egész életében teljes felügyeletet fog igényelni.

A pár néhány barátja is meglepődött azon, hogy Veronika mégis a megtartása mellett döntött.

“Gyermekünk születése óta sok érdekes, csodálatos és megható pillanat volt az életünkben. Számtalan jel, hogy jól döntöttünk, hogy megtartottuk. Sokáig vártunk rá, és a diagnosztizált Down-szindróma sem volt akadály a számunkra. Sajnos az emberek sokszor kérdezik tőlünk, hogy ha korábban tudtuk volna a betegségről, akkor is megtartottuk volna. Hogy mondhatnak ilyet? Már a terhesség 21. hetében tudtam, hogy szeretett fiunk Down-kóros lesz, és ez nem befolyásolt semmiben.”

“Ha a fiunk életben marad, az azt jelenti, hogy élni akar. Ezt sem az orvosok, sem mi nem vehetjük el tőle. Nagy nyomás volt rajtunk, de erősebbek voltunk mindennél. Az egyik orvos még azt is mondta, hogy egy igazi szörnyszülött lesz.”

“A legtöbb ember számára a fiam beteg, szegény gyerek, akinek semmi jövője nincs. De felfoghatjuk úgy is, hogy egy bájos, egyedi kisfiú. Egy igazi csoda, aki valamiért megjelent a világban. Van benne valami, ami bennünk nincs. Van benne egy belső erő. Tele van szeretettel és melegséggel. Annyi, hogy az egész világnak adhatna belőle. Mosolya a legszebb a világon. Szemei ezer szónál is többet fejeznek ki. Tény és való, hogy más, de mi büszkék vagyunk rá.”

“Árad belőle a pozitív energia és az öröm. Ez nagyon fontos a számunkra. Többet és többet akarsz belőle. Folyton csókolgatnád és ölelgetnéd. Sokan szkeptikusak voltak vele szemben, de amint meglátták, meggondolták magukat.”

“Büszke vagyok rá. Nekem van a legcukibb kisfiam. Örülök, hogy a mi babánk. Nagyon boldog vagyok, hogy él. Minden nap mosolyt csal az arcunkra. Édes baba.”

“Azt mondták, hogy felemészti majd minden időnket és pénzünket. Ez nem így lett. Annyi pozitív energiát kapunk tőle, hogy akár hegyeket is megmozgathatnánk. Van egy csodálatos lányom és egy csodálatos fiam. A családom a legfontosabb számomra.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ez is érdekelhet: Benjamin Button féle betegséggel született a kisbaba – A kommentelők öregasszonynak csúfolják

Ezek is érdekelhetnek