2022 június 25 szombat
KezdőlapEmberekAz orvosok azt tanácsolták nekik, hogy vetessék el a deformitással rendelkező kisbabát...

Az orvosok azt tanácsolták nekik, hogy vetessék el a deformitással rendelkező kisbabát – Így néz ki napjainkban a kisfiú

-

Sara és Chris Heller élete fenekestül felfordult, mikor az orvosok közölték velük, hogy a születendő gyermeküknek testi deformitása van. Feltették a kérdést, hogy szeretnék-e elvetetni a kicsit. A pár habozás nélkül azt felelte, hogy nem hajlandóak elvetetni a picit. Mint utóbb kiderült nagyon jól döntöttek!

Mikor egy párnak nagy nehézségek árán jön össze a kisbaba, soha eszükbe sem jut, hogy elvetessék. Mikor Sara és férje megtudták, hogy kisbabát várnak, szó szerint madarat lehetett velük fogatni. Mindent beszereztek, ami csak kellett és már alig várták, hogy üdvözölhessék életük értelmét.

Sara 24 hetes terhes volt, mikor az orvosok közölték vele, hogy a kisfia kissé deformáltarccal fog világra jönni. Ez a hír összetörte a leendő szülőke, de egy pillanatig sem gondolták, hogy emiatt nem akarják őt.

Készek voltak mindent megtenni annak érdekében, hogy szeretetet és támogatást nyújtsanak számára. Az ultrahang az mutatta, hogy Brody-nak kétoldali ajak- és szájpadhasadása van. A terhesség első 6-10 hetében a magzat felső állkapcsának csontjai elkezdenek összeérni, hogy kialakítsák a szájtetőt és a felső ajkat. Amikor a szövet nem olvad össze, szájpadhasadék alakul ki.

Ez az állapot gyakran más egészségügyi problémákat vált ki a csecsemőknél, ám manapság képest működni anélkül, hogy befolyásolná az életminőséget.

Tehát a pár elhatározta, hogy megtartja a babát, bármi is legyen. Szerették a kis Brodyt, annak ellenére, hogy fogalmuk sem volt róla, hogyan fog kinézni, ha megszületik.

Készen álltak, hogy megadják neki a szükséges ellátást, s egyben még biztosabbak voltak, hogy tiszta szívükből szeretni fogják őt. “Szerintem rendben van, hogy büszke vagy a gyermekedre a körülményektől függetlenül. Miután megszületett képeket tettünk közzé róla az interneten, hogy terjesszük az ajak- és szájpadhasadás tényét.” – mondta Sara.

Tisztában voltak vele, hogy a csecsemőnek nehézségei lehetnek a légzéssel, az evéssel, az ivással és a beszéddel is. Sara és Chris büszkék voltak Brodyra és több fotót is közzétettek, hogy tudatosítsák az emberekben, hogy másnak lenni nem is olyan rossz dolog és a fizikai megjelenésünk ellenére is kell fogadnunk egymást. Szerencséjükre a legtöbb ember nagyon kedvesen reagált, de persze akadtak, akik azt kérdezték, hogy mi a baja a picinek.

Sara nem volt dühös, mikor az emberek megállították és kérdéseket tettek fel neki a fia deformációjával kapcsolatban, sőt épp ellenkezőleg. Örült, hogy el tudta mondani az embereknek milyen állapotról is van szó.

„Úgy döntöttem, inkább elmesélem, mintsem hogy konfrontációt teremtsek. Szeretném, ha a jövőben Brody tenné ugyanezt. Azt akarom, hogy mesélje el, szólaljon fel a fiatalabb, hasonló helyzetben lévő gyermekek nevében, akik még nem tudnak beszélni.

Egy este, amikor egy étteremben vacsoráztak, a pincérnő odament Sarahoz, és egy összetúrt papírt adott neki. Amikor kinyitotta, nem tudta visszatartani a könnyeit. Egy 300.000 ezer forintot érő csekk volt azzal az üzenettel „A gyönyörű babádnak.” Ez a gesztus visszaadta Saranak az emberiségbe vetett hitét.

2018-ban

Amikor eljött az ideje a gyönyörű Brody műtétjének, a kapott pénzt a költségek egy részének fedezésére használták fel.

A műtét hála isten sikeres volt, és Brody baba szépen gyógyult. A jövőben persze más műtétekre is szüksége van, de a szülők most örülnek, hogy ekkora haladást el tudta érni.

2020-ban

„Ez a tapasztalat megmutatta, milyen erős a ez a közösség. Az emberek az egész országban felvették velünk a kapcsolatot. Imádkoztak értünk, és arra kértek minket, hogy azonnal jelentkezzünk, ha valamire szükségünk lenne.”

2021- ben

Így néz ki ma a gyönyörű kis Brody. Anyja és apja is örül, hogy végül jól döntöttek és megtartották őt, annak ellenére is, hogy mindenki lemondott volna róla, még az orvosok is.

Ha további képek is érdekelnek, akkor látogass el Sara Instagram oldalára.

Ti lemondtatok volna róla?

Ezek is érdekelhetnek