2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekAz orvosok nem vették komolyan a kismama aggodalmát ezért hazaküldték - Két...

Az orvosok nem vették komolyan a kismama aggodalmát ezért hazaküldték – Két nappal később szörnyű tragédia történt

-

Rebekah Muldowney azt állította, hogy az orvosok figyelmen kívül hagyták megérzését. A szívbeteg kismama érezte, hogy valami nincs rendben kisbabája mozgásával ezrét azonnal kórházba ment, hogy vizsgálják meg. Az orvosok viszont elküldték a kismamát mondván nem kell mitől tartani, ám két nappal később megszülte elhunyt kisbabáját.

Rebekah 2020. augusztusában aggasztó tünetekkel került be a kórházba, de 40 hetes terhesen fájdalomcsillapítókkal küldték haza, viszont nem sokkal később vissza kellett mennie, mert összehúzódásokat tapasztalt.

Másfél órával később figyelmeztette az orvosokat, hogy aggasztja a baba mozgása. Három órával később ultrahang vizsgálatot végeztek rajta, ahol ellenőrizték a baba szívverését. Az orvosok közölték a kismamával, hogy a kisbabája már nem él.

“Amikor másodszor kerültem kórházba, azt mondták, hogy nincs semmi baj és alacsony a kockázat a komplikációra. Emiatt úgy bántak velem, mint egy ijedt édesanyával, aki terhessége miatt paranoiásabb a kelleténél. Nem hallgattak rám, mikor jeleztem nekik, hogy a kisbabám szinte egyáltalán nem mozog.”

Rebekah és férje, Thomas csak egy évvel a tragédia után voltak képesek beszélni történetükről. Most arra kérik a leendő szülőket, hogy kérjenek másodvéleményt a kórházban, nehogy úgy járjanak mint ők.

“Még egy éve sem halt meg a mi kis Theodoránk, de mindennap gondolok rá és nem tudom túltenni magam ezen a fájdalmon. Sokszor eljátszadozom a gondolattal, milyen lenne ha köztünk élne. Nem hiszem, hogy valaha is túl tudunk ezen lépni. Nagyon vártuk, hogy végre szülőkké válhassunk. A terhességem mindvégig problémamentesen telt, soha nem fordult meg a fejemben, hogy nem élve hozzuk el őt a kórházból.”

Miután észlelték a problémát, mesterségesen indították be a szülést, és a kis Theodora két nappal később 15 óra 30 perckor halva született meg.

A kép csak illusztráció

A patológus vizsgálati jelentése szerint a halál oka az úgynevezett chorioamnionitis miatt volt, ami azt jelenti, hogy a placenta és a magzatvíz megfertőződött. A kórház eljárást indított az ügyben.

“A kórház elismeri, hogy voltak hiányosságok a Rebekahnak nyújtott ellátással kapcsolatban a szülész osztályon, illetve, hogy akadtak olyan ellátási szolgáltatások, amelyek „elmaradtak attól a színvonaltól, amit ő és családja elvárt” – Ezek után bocsánatkérőlevelet küldtek Rebekahnak.

“Bármit megadnánk, ha visszafordíthatnánk az időt és Theodora az életünk része lehetne, de tudjuk, hogy ez nem lehetséges.” – mondta Rebekah

“Most csak annyit tehetünk, hogy megosztjuk a történetünket, és felszólítjuk a többi leendő anyukát, hogy szorgalmazzák a másodvélemény kidolgozását, ha úgy gondolják, hogy valami nem stimmel”

David Melia, a The Mid Yorkshire Hospitals NHS Trust ápolási és minőségügyi igazgatója elmondta: „A legmélyebb, szívből jövő részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki a család számára, és megértjük, hogy ez nagyon traumatikus időszak volt minden érintett számára. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy az ellátás hiánya csecsemőjük halálához vezetett. Természetesen tudjuk, hogy semmilyen kártérítés nem pótolhatja veszteségüket. Meg szeretnénk nyugtatni a családot, hogy intézkedéseket hoztunk annak megakadályozására, hogy ez más családokkal is előfordulhasson.”

Ezek is érdekelhetnek