2022 május 25 szerda
KezdőlapEmberekAz összes pap elkapta a koronavírust - most keresik a misén részt...

Az összes pap elkapta a koronavírust – most keresik a misén részt vett hívőket

-

Orbán Viktor miniszterelnök pár órája posztolt egy fotót, melyhez azt írta:

“Éljen a magyar-lengyel barátság// Niech żyje przyjaźń węgiersko-polska!”

Éljen a magyar-lengyel barátság// Niech żyje przyjaźń węgiersko-polska! 🇭🇺🇵🇱

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. március 23., kedd

A minap megírtuk, hogy a lengyelek lezárták az egész országot, a drasztikusan növekvő koronavírus fertőzés miatt, ám most újabb hírek láttak napvilágot. A járványügyi szakértők úgy vélik, hogy a legnagyobb fertőzésveszély olyan helyeken jelentkezik, ahol egyszerre sokan megfordulnak. Ez elsősorban üzletekben, szállodákban, éttermekben és templomokban lehetséges. Mivel azonban a felsoroltak közül kettő iparág bezárásra kényszerült, így maradtak az üzletek és a templomok.

A legfrissebb hírek szerint egy egész egyházközösség megfertőződött a Covid 19-el. A betegséget hordozó papok misét tartottak a híveknek. A látszólag ártalmatlan esemény azonban sok fertőzöttet eredményezett.

A Sułówban található templomból minden pap megerősítette a koronavírus fertőzés meglétét így fennáll a veszélye annak, hogy plébános a mise során tömegesen megfertőzte az embereket. Arra kértek mindenkit, hogy akik jelen voltak a misén azonnal jelentkezzenek be a kórházba és teszteltessék magukat.

Ahhoz, hogy minél szélesebb körben elterjedjen a hír, nemcsak az internet, hanem az egyik helyi rádió segítségét is kérték. Bemondatták, hogy akik március 12-14-én a templomban voltak azonnal hívják fel a kórházat.

Ez a sajnálatos helyzet úgy alakulhatott ki, hogy a járvány ellenére az egyházak továbbra is nyitva maradhattak. A törvény szerint 15 négyzetméterenként 1 fő tartózkodhat bennük. Anna Piekarska a Lodzi Orvostudományi Egyetem Fertőző Betegségek és Hepatológiai Tanszékéről úgy nyilatkozott, hogy az összes templomot be kell zárni.

Anna Piekarska

Dr. Grażyna Cholewińska-Szymańska viszont úgy véli, hogy lehetetlen távolságot tartani húsvéti alatt. Szerinte jobb feladni a vallási vagy nemzeti hagyományokat, mint meghalni a koronavírus miatt.

Dr. Grażyna Cholewińska-Szymańska

Ezek is érdekelhetnek