2023 június 8 csütörtök
KezdőlapHírekAz osztályvezető főorvos azt állítja, hogy látni már a járvány végét

Az osztályvezető főorvos azt állítja, hogy látni már a járvány végét

-

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szerint a koronavírus-járvány már nem sokáig lesz életünk szerves része. A főorvos nyomatékosan kéri a magyar lakosságot, hogy aki teheti, mindenképpen oltassa be magát.

o szlavik1
Az osztályvezető főorvos azt állítja, hogy látni már a járvány végét

Szlávik János a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában fejtette ki véleményét a vakcináról és a védőoltás hatékonyságáról. A főorvos minden koronavírus elleni oltást pártolt és azt mondja, mindenkinek érdemes lenne beoltatnia magát. Valamint hozzátette azt is, hogy korábban a fekete himlő is csak a védőoltás segítségével tűnt el, sőt, belátható időn belül a gyermekbénulás is megszűnhet.

Magyarország több millió vakcinát kötött le a különböző gyártóknál, hogy az oltóanyag minél előbb eljuthasson az emberekhez. Ehhez viszont arra van szükség, hogy mindenki tudja és megértse, hogy az oltásnak nincsenek súlyos mellékhatásai, hanem éppen ellenkezőleg. A védőoltás hasznos és emberéleteket ment.

„Úgyhogy infektológusként csak azt mondhatom, hogy mindenki, aki teheti, vegye fel a védőoltást, még akkor is, ha tudom, hogy ez a betegség igazából az idős, beteg emberekre veszélyes.”

20191128szlavik janos11
Az osztályvezető főorvos azt állítja, hogy látni már a járvány végét

Szlávik úgy véli, a kormány intézkedéseinek és szigorításainak következtében a helyzet javulni fog, mivel az utóbbi időszakban csökkent a beazonosított esetek száma és kevesebb haláleset történt. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a kórházakban több embert kezelnek.

A járvány alakulása leginkább a heti adatok alapján követhető, ezért majd csak egy hét múlva látszik, valóban javul-e a helyzet vagy csak egy kis csökkenés volt megfigyelhető. A főorvos arra kéri a embereket, hogy az ünnepek alatt se tartózkodjon több család egy helyen, mivel többen is hordozhatják a koronavírust tünetmentesen.

letoltes 1
Az osztályvezető főorvos azt állítja, hogy látni már a járvány végét

„Látni a járvány végét! Az emberekben tudatosítani kell, hogy ez egy átmeneti időszak, meg kell tudni állnunk bizonyos dolgokat azért, hogy aztán jövő nyárra újra visszatérhessen a normális életünk.”

Ezek is érdekelhetnek