2022 június 27 hétfő
KezdőlapTech & TudományAz óvónő nem bírt a gyerekkel, ezért egy székhez kötözte. Bíróság előtt...

Az óvónő nem bírt a gyerekkel, ezért egy székhez kötözte. Bíróság előtt kellett felelnie a tetteiért

-

A megdöbbentő esetre tavaly ősszel került sor az egyik privát óvodában. Most született ítélet az ügyben.

Az ember szereti azt hinni, hogy ha elviszi az óvodába vagy a bölcsődébe, akkor megnyugodhat, hiszen elhivatott szakemberek vigyáznak a gyerekekre. Csak gondoljunk bele abba, hogy nem lesz valakiből óvónő, ha nem szereti a gyerekeket.

De hát fel-felröppennek hírek, hogy bizonyos helyeken nem úgy bánnak a gyerekekkel, ahogy kellene. Ennek több oka is lehet. Egy ilyen helyen dolgozni csak tiszta fejjel lehet. Egy lelki trauma egyébként is rottyra teszi az embert és nem feltétlenül tudja tolerálni a gyerekek zsibongását abban a pillanatban, ettől függetlenül vannak dolgok, amiket szabad és vannak, amiket nem.

A létesítmény igazgatója nem tudott megbirkózni egy agresszíven viselkedő 3 éves gyerekkel, ezért úgy döntött, hogy ragasztószalaggal egy székhez “kötözte”. Az egészre hamar fény derült.

A nő nem akarta beismerni az ellene felhozott vádakat. Hamis állításokat tett, és mindent megtett annak érdekében, hogy ne bukjon le. Az esetről egyébként videófelvétel is készült, melyek furcsa mód eltűntek.

Az igazgató még két ottdolgozó embert is rábeszélt a hamis tanúvallomásra. Az óvodás testi épségének megsértésével vádolják.

A nő tárgyalása most hétfőn kezdődött és azon a napon véget is ért. Az igazgatót egy év börtönre ítéltek, amit három évre felfüggesztettek. A vádlott elfogadta a rá kiszabott ítéletet. A nőnek további 400.000 Forintos bírságot és kártérítést kell fizetnie a sérült fiúért.

*A cikkben szereplő képek csak tájékoztató jellegűek

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek