2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEmberekAz újszülött kislány felismerte édesapja hangját - Nézd, hogy üdvözli őt a...

Az újszülött kislány felismerte édesapja hangját – Nézd, hogy üdvözli őt a baba

-

Tanulmányok is bizonyítják, de saját tapasztalatainkból is tudjuk, hogy a lányok általában apásak. Az édesapa az, aki biztonságot ad nekik és amikor anya nem enged meg valamit, akkor bizony apához kell fordulni. Igen, életünk során számtalan dolog támasztja alá, hogy a lányok bár imádják anyukájukat, édesapjukat talán még ennél is jobban. Apa és lánya között kialakul egy olyan kötelék, ami semmihez nem hasonlítható.

A kisbabák semmire nem emlékeznek abból, ami az anyaméhben történik, éppen ezért is különleges ez a kedves történet. Bár látni nem látnak, hallani bizony hallanak. Ez pedig azt bizonyítja, hogy nagyon is érdemes beszélnünk a még pocakban lévő babához.

Erről árulkodik Flávio Dantas és feleségének története is, ugyanis kislányuk sugárzó mosollyal köszöntötte édesapját, miután először hallotta meg hangját az anyaméhen kívül.

Flávio és felesége, Tarsila Rosa Batista nagyon izgatottan várták, hogy kislányuk megérkezzen. A férfi mindennap beszélt az édesanya pocakjához. Reggelente üdvözölte a kicsit, megsimogatta Tarsila hasát és azt mondta, hogy “mindig ott leszek veled”. A baba sem hagyta reakció nélkül édesapja kedves gesztusait, ugyanis ahányszor Flávio ezt tette, a kicsi elkezdett mocorogni és rugdosni. Az édesapa mindennap elmesélte születendő gyermekének, hogy milyen napja volt és elmondta neki, hogy bár még nem láthatja vagy foghatja meg őt, nagyon szereti.

2019. augusztus 11-én aztán a Rio de Janeiró-i Marcílio Dias Naval kórházban megszületett Antonella. A kisbaba 3125 grammal és 49 centiméterrel látta meg a napvilágot. Egyébként éppen ezen a napon tartják Brazíliában az apák napját, ezért még különlegesebb volt a baba érkezése. Antonella aludt, amikor első alkalommal átadták őt szüleinek és az újdonsült édesanya mellkasára fektették.

Flávio tudta, hogy kislánya minden szavát hallotta, ez pedig Antonella születése után be is bizonyosodott. Odahajolt a kicsihez és ugyanazokat szavakat ismételte el, amiket korábban mondott neki. A csecsemő ekkor kinyitotta szemét és tündéri mosollyal üdvözölte apukáját. Az örömteli pillanatról fotó is készült, ami azóta az egész internetet bejárta.

A magzat már a tizenhatodik hétben hallja a hangokat, feldolgozza őket, a huszonhatodik hétben pedig már reagál is rájuk. Figyel a külvilág hangjaira, zajaira és felismeri szülei hangját, ami egyébként meg is nyugtatja őt. Antonella hosszú hónapokon át hallotta édesapja hangját, szavait, nem véletlen tehát, hogy felismerte őt.

Tarsila elmondta, hogy kislányuk “az Úr ajándéka”, Flávió pedig hozzátette, hogy a baba megszületésével már ő is tudja, mi az az igazi szeretet, ami akkora, hogy el sem fér a mellkasában. Az első boldog pillanatok óta Tarsila folyamatosan oszt meg fotókat a kis Antonelláról és ezt írta közösségi oldalára lánya fotója alá: “Ha a vagyont szavakban mérnék, akkor én egyetlen szóban tudnám összegezni: Te. Az én ritka ékszerem, amit Isten keze metszett.”

Az édesapa a haditengerészetnél katona, míg az újdonsült édesanya szakácsként dolgozott várandóssága előtt. Antonella tehát, egy szerencsés kislány, hogy ilyen szülei vannak, mint Flávio és Tarsila Rosa.

A gyönyörű kislány idén elmúlt egy éves, teljesen egészséges és szépen fejlődik.

Ezek is érdekelhetnek